Martingala de la Xunta per pagar als col·legis segregadors

Una sentència del Tribunal Superior de Xustiza de Galícia va invalidar els concerts amb centres que separen l'alumnat per sexe
Rafael Correa radio
Rafael Correa radio

La Conselleria d’Educació gallega ha optat per saltar-se la decisió del Tribunal Superior de Xustiza de Galícia, que al març va declarar il·legals els contractes de subvenció de cinc centres educatius privats de la comunitat, al·legant que hi ha recursos presentats davant el Tribunal Suprem, per la qual cosa la sentència pot ser revocada.

Després de conèixer-se la sentència, la Xunta va anunciar que l’acatava, però ara ha sorprès en ple agost en publicar la llista de centres que reben diners públics, entre els quals es troben els cinc que ofereixen una educació diferenciada per sexes. La solució de la Xunta és no finançar el primer curs dels cincos centres, tots amb un fort component religiós. D’aquesta manera, els quatre que pertanyen a Foment de centres d’Ensenyament, empresa vinculada a l’Opus Dei, estaran subvencionats excepte en primer de primària; mentre que el col·legi Aloya, pertanyent a l’Associació Fontenova, no tindrà concert per a primer de l’ESO, doncs no ofereix educació infantil.

Entre les excuses de la Conselleria d’Educació, a més del recurs presentat pels centres al Tribunal Suprem, s’inclou que la Llei que està preparant el Ministre Wert pretén blindar aquest tipus de concerts i protegir les subvencions a centres amb alumnat segregat per sexes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides