Boi Ruiz, vacances i feina al Carib

El conseller de Salut aprofita una estada personal a la República Dominicana per mantenir una reunió oficial
Boi Ruiz a Santo Domingo
Boi Ruiz a Santo Domingo

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha aprofitat les seves vacances a la República Dominicana per mantenir una reunió amb el ministre de Salut dominicà, que té com a objectiu avançar en un acord de cooperació tècnica en temes de planificació sanitària amb el govern del país caribeny. Segons han explicat a EL TRIANGLE fonts del departament, el conseller s’ha pagat el viatge de la seva butxaca però ha fet un parèntesi d’un dia dedicat a diversos actes oficials.

 

Després de la trobada amb el ministre, següent pas després d’un primer contacte al gener passat, Ruiz ha realitzat una conferència a Santo Domingo on ha defensat el copagament sanitari, que considera una fórmula adient per aplicar a la sanitat local, així com l’externalització de tots els serveis col·laterals dels hospitals públics.

 

Boi Ruiz ha proposat a les autoritats dominicanes que segueixin l’exemple de Malàisia, on s’ha implantat un impost d’un cèntim a les trucades telefòniques per aconseguir amb urgència recursos per a la sanitat pública. “Crec que aquesta fórmula pot ser perfectament adaptada per vostès aquí, nosaltres no vam poder a Catalunya perquè les normes de la Unió Europea ho impedeixen”, ha explicat.

 

El titular de Salut també ha instat els hospitals públics a centrar-se en la tasca sanitària i cedir el control dels serveis derivats, com bugaderia, neteja i cuina, a empreses externes, la qual cosa, ha assegurat, milloraria l’atenció als pacients.

 

Ruiz ha tret pit tot dient que els serveis de salut a Catalunya són “molt elevats” i que, malgrat la crisi, s’han aconseguit mantenir gràcies a una baixada dels salaris que ha evitat un major nombre d’acomiadaments.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides