Boi Ruiz, vacances i feina al Carib

El conseller de Salut aprofita una estada personal a la República Dominicana per mantenir una reunió oficial
Boi Ruiz a Santo Domingo
Boi Ruiz a Santo Domingo

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha aprofitat les seves vacances a la República Dominicana per mantenir una reunió amb el ministre de Salut dominicà, que té com a objectiu avançar en un acord de cooperació tècnica en temes de planificació sanitària amb el govern del país caribeny. Segons han explicat a EL TRIANGLE fonts del departament, el conseller s’ha pagat el viatge de la seva butxaca però ha fet un parèntesi d’un dia dedicat a diversos actes oficials.

 

Després de la trobada amb el ministre, següent pas després d’un primer contacte al gener passat, Ruiz ha realitzat una conferència a Santo Domingo on ha defensat el copagament sanitari, que considera una fórmula adient per aplicar a la sanitat local, així com l’externalització de tots els serveis col·laterals dels hospitals públics.

 

Boi Ruiz ha proposat a les autoritats dominicanes que segueixin l’exemple de Malàisia, on s’ha implantat un impost d’un cèntim a les trucades telefòniques per aconseguir amb urgència recursos per a la sanitat pública. “Crec que aquesta fórmula pot ser perfectament adaptada per vostès aquí, nosaltres no vam poder a Catalunya perquè les normes de la Unió Europea ho impedeixen”, ha explicat.

 

El titular de Salut també ha instat els hospitals públics a centrar-se en la tasca sanitària i cedir el control dels serveis derivats, com bugaderia, neteja i cuina, a empreses externes, la qual cosa, ha assegurat, milloraria l’atenció als pacients.

 

Ruiz ha tret pit tot dient que els serveis de salut a Catalunya són “molt elevats” i que, malgrat la crisi, s’han aconseguit mantenir gràcies a una baixada dels salaris que ha evitat un major nombre d’acomiadaments.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari