Esclavatge sexual a Barcelona

Identificades mig miler de dones vigilades i explotades en prostíbuls controlats per màfies d'origen xinès
Prostitució
Prostitució

Dones disponibles les 24 hores, que dormen i fan vida al mateix prostíbul en condicions insalubres properes a l’esclavatge. No es tracta d’un lloc obscur d’alguna destinació de turisme sexual del sud-est asiàtic. Això passa actualment a Barcelona, segons ha constatat la Policia Nacional després d’inspeccionar, durant el 2012 i el que portem del 2013, 138 prostíbuls controlats per ciutadans d’origen xinès. L’operació ha acabat amb la identificació de 544 dones explotades i 156 detinguts.

 

Aquests prostíbuls, una bona part dels quals són encoberts en forma de perruqueries o saunes de relax, estan controlats per màfies organitzades d’explotació sexual integrades per ciutadans xinesos. Tenen una jerarquia clarament definida i es reparteixen les funcions entre llogar els immobles, controlar les dones explotades i la recaptació que generen, i publicitar els serveis a la premsa, internet o a la mateixa via pública.

 

Les dones estan sotmeses a una vigilància estricta i permanent dels seus explotadors, en unes condicions d’esclavatge que podrien semblar eradicades en una capital europea com Barcelona, però que són plenament vigents aquí com a altres països de la Unió Europea. No poden sortir del prostíbul i entreguen la totalitat de la seva recaptació als seus controladors.

 

El més de mig miler de forçades prostitutes que ha identificat la policia són també de nacionalitat xinesa. Tancades i vigilades, sense papers, viuen d’esquenes a la nostra societat, per la qual cosa és pràcticament impossible que puguin denunciar la seva situació. Fet que es torna del tot impossible gràcies al xantatge de les màfies, que amenacen de matar-les i fer el mateix amb les seves famílies a la Xina.

 

Als 156 detinguts per la Unitat Contra les Xarxes d’Immigració Il·legal i Falsedats Documental (UCRIF) se’ls acusa de delictes relatius a la prostitució, falsedat documental i contra els drets dels treballadors. En l’operació també s’han expulsat 204 persones en aplicació de la llei d’Estrangeria.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides