La trama criminal de Castelló, denunciada a la Fiscalia

Un penedit relata amb detall la trama internacional de pederastes que durant anys va operar al País Valencià
Dibuix d'una de les víctimes
Dibuix d'una de les víctimes

En l’edició en paper n. 938 d’EL TRIANGLE, del 5 d’octubre de 2009, vam publicar un llarg reportatge d’investigació sobre una trama internacional de pederastes que va operar, durant anys, a la província de Castelló i que, malgrat les nombroses denúncies i testimonis de càrrec, la justícia mai no va voler desmantellar. En aquest article explicàvem la llarga batalla en solitari d’un pare, Reinaldo Colás, que va descobrir com les seves dues filles petites, Aida i Tamara, eren víctimes de tota mena d’abusos sexuals per part de l’amic de la seva exdona, l’empresari italià Giuseppe Farina, que va ser president de l’AC Milan.

I no només això: aquestes nenes de curta edat eren, al seu torn, explotades sexualment juntament amb altres menors per un grup de prominents i depravats personatges de l’alta societat valenciana en festes privades que tenien per escenari la finca Mas del Coll, a prop de Vinaròs, i el bar España, de Benicarló. Aquestes escenes d’abusos de menors eren filmades i, posteriorment, comercialitzades a França i Itàlia.

En les últimes setmanes, el cas, que romania arxivat i enterrat, ha fet un tomb espectacular. Un dels integrants d’aquesta organització criminal s’ha adreçat a la Fiscalia Anticorrupció, en qualitat de penedit, i ha relatat amb tot luxe de detalls com operava la trama, i ha assenyalat que al seu vèrtex de tot plegat hi havia l’extotpoderós president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra.

Segons el detallat relat d’aquest penedit, al qual ha tingut accés EL TRIANGLE, aquesta organització mafiosa -de la qual formaven part Giuseppe Farina i Bernard Alapetite, a més de prominents advocats, empresaris i jutges de la zona valenciana, amb importants contactes en les altes esferes polítiques de la Generalitat- no només celebrava i filmava aquestes orgies amb menors, molts dels quals eren enviats des d’un centre públic tutelat proper a Vinaròs, sinó que es dedicaven a un ampli ventall d’activitats il·lícites: la importació i venda de cocaïna procedent de Panamà, tràfic d’armes, tripijocs per a resolucions judicials, favors polítics a empresaris, comerç d’or, etc.

 

Cinc assassinats
El tresorer d’aquesta organització mafiosa era un altre italià, Carlo Bofante, que, segons la denúncia presentada pel testimoni penedit a la Fiscalia Anticorrupció, gestionava ingents quantitats de diner negre que, al seu torn, distribuïa entre els caps de la trama. A aquesta màfia criminal d’alt nivell, el testimoni li atribueix també diverses morts misterioses que van ocórrer a la zona de Castelló en aquells anys i assegura que la infermera Alícia Martínez, els tres membres de la família Flors i Miguel Roig van ser assassinats per ordres dels capos.

La denúncia presentada davant la Fiscalia Anticorrupció a Madrid aporta la identitat de nombrosos integrants d’aquesta organització criminal, així com detalls molt precisos de la seva manera d’actuar. Després d’anys de lluita infructuosa i desesperant, aquests dies Reinaldo Colás torna a estar animat. Potser serà veritat que, per fi, els autors dels abusos sexuals soferts per les seves filles pagaran per les atrocitats que van cometre?

 

Els predadors de nens

El ‘monstre’ de Banyoles

L’educador social de Castelldans


Davant la expectació generada amb aquest reportatge, hem decidit publicar-lo en la seva totalitat, malgrat que també es pot trobar al número 1122 en paper d’EL TRIANGLE.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides