Greenpeace demana insubmissió a la Llei de Costes

L'entitat ecologista senyala quins són els 10 municipis espanyols que més han destruït la seva costa en 20 anys
Greenpeace
Greenpeace

L’últim informe de Greenpeace presentat aquest dijous sobre l’estat del litoral, anomenat “Destrucción a toda costa 2013”, deixa en evidència la nova Llei de Costes aprovada pel Govern del Partit Popular (PP). L’organització ecologista critica el text elaborat pel ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient de Miguel Arias Cañete, i proposa que els municipis es declarin insubmisos davant l’aplicació d’aquesta nova llei.

 

Des de Greenpeace demanen que els plans urbanístics siguin revisats amb l’objectiu de no permetre més construccions. Les dades de l’informe mostren una costa inundada de totxo, i els seus autors aposten per una gestió de les costes que protegeixi el litoral amb un desenvolupament econòmic sostenible dels municipis. En aquest sentit, reclamen que no es construeixi en zones de risc pel canvi climàtic i que es promogui una fiscalitat verda per afavorir els municipis més ben conservats.

 

L’informe té una novetat important, com és l’anàlisi a través d’imatges per satèl·lit per detectar la destrucció de platges durant 20 anys. També fa un llistat dels 10 municipis espanyol més afectats, que són aquests (per ordre alfabètic): Calp (Alacant), Calvià (Mallorca), Chiclana de la frontera (Cadis), Cubelles (Barcelona), Oliva (Valencia), Orpesa (Castelló), San Bartolomé de Tirajana (Gran Canaria), Sant Josep de sa Talaia (Eivissa), Vera (Almería) i Zierbena (Biscaia).

 

Si repassem per comunitats autònomes, l’informe de l’organització ecologista destaca la situació del País Valencià, que té la meitat de la franja costanera ocupada, seguida de Catalunya amb el 44% d’ocupació del seu litoral. Andalusia és a prop en aquest rànquing negatiu, amb un 36%. D’altra banda, la comunitat que té seva costa menys ocupada percentualment és Astúries, amb un 9%, seguida de Cantabria -14%- i Euskadi amb un 15%.

 

Greenpeace critica de la Llei de Costes que una dotzena de nuclis costaners quedaran exempts de complir aquesta nova llei, la reducció de la franja de protecció de la costa de 100 a 20 metres en determinats trams, la desprotecció dels més importants aiguamolls costaners i dunes, i el menyspreu per les conseqüències del canvi climàtic sobre el litoral espanyol, entre d’altres moltes retallades a la protecció de la costa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.