La Seguretat Social va inflar contractes d’obres amb un sobrecost de 60 milions d’euros

Un informe del Tribunal de Cuentas detecta durant l'etapa 2006 - 2009 diverses irregularitats en contractes formalitzats per la Tresoreria de la Seguretat Social
Corbacho i Caldera
Corbacho i Caldera

El Tribunal de Cuentas ha elaborat un informe en què denuncia diverses irregularitats comeses en contractes formalitzats per la Tresoreria General de la Seguretat Social entre 2006 i 2009. En aquesta etapa van ser ministres de Treball, Jesús Caldera i Celestino Corbacho, en el Govern del PSOE presidit per José Luis Rodríguez Zapatero.

 

Aquest informe de l’organisme fiscalitzador espanyol ha detectat contractes inflats que suposen un sobrecost de 59,2 milions d’euros, modificacions que no van quedar suficientment acreditades, deficiències i omissions en la planificació de les obres i manca de transparència.

 

Segons explica el digital eleconomista.es, el Tribunal de Cuentas ha lliurat al Congrés dels Diputats aquest informe fiscalitzador en què es constata que el 76,5% dels contractes de obres adjudicats per la Tresoreria General de la Seguretat Social, durant l’etapa fiscalitzada, “van ser modificats amb el conseqüent increment del cost econòmic”.

 

La major part de les contractacions deficients senyalades pel Tribunal de Cuentas corresponen a la Gerència d’Informàtica, per serveis externs, programes, sistemes i aplicacions, i també reformes i obres immobiliàries. L’informe d’aquest organisme, que presideix Ramón Álvarez de Miranda, denuncia que les modificacions dels contractes van reflectir en “molts casos” l’existència de “deficiències o omissions en la planificació de les obres”, i en la preparació dels contractes. També es senyala un control “insuficient” de l’execució dels contractes per part de la Tresoreria General de la Seguretat Social.

 

Unes deficiències detectades en la Seguretat Social, que és un organisme amb personalitat jurídica pròpia, però que està tutelat per l’ara anomenat Ministeri de Treball i Seguretat Social, dirigit per Fátima Bañez. Durant l’etapa 2006 – 2009 aquest ministeri va estar sota la direcció del socialista Jesús Caldera -2004 a 2008-, i posteriorment el va succeir l’exalcalde de L’Hospitalet de Llobregat, Celestino Corbacho.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari