La patronal vol convertir contractes a temps complet en parcials sense permís

La CEOE proposa al Govern poder imposar als treballadors canvis en el tipus de contractació de forma unilateral
Juan Rosell
Juan Rosell

‘Les reformes necessàries per sortir de la crisi’. Així es titula el document enviat per la CEOE al Govern central proposant una sèrie de mesures per “flexibilitzar” la contractació laboral. Les propostes més destacades són la imposició de la conversió d’un contracte a temps complet en un a temps parcial sense permís del treballador, així com l’ampliació del 15% al 30% de la quantitat d’hores complementàries que es poden realitzar en funció de la jornada.

 

La CEOE insisteix a promoure la contractació a temps parcial, apostant perquè l’empresari pugui anul·lar contractes a temps complet per convertir-los en parcials si hi ha causes que afecten a la producció, al·legant que reduirà la xifra d’acomiadaments objectius.

 

La patronal també sol·licita que, com ja va introduir la reforma laboral amb les hores extra, s’ampliï igualment el percentatge d’hores complementàries, aquelles pactades entre treballador i empresa, del 15% al 30%. És a dir, salari base més baix i una tercera part de la jornada flexible en funció de les necessitats dels empresaris.

 

L’informe també reclama condicions més “flexibles” de jornada i salari en els contractes de formació, el límit d’edat dels quals és fins als 30 anys des de l’última reforma laboral, perquè es puguin aplicar a aturats que volen readaptar els seus objectius professionals.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari