On és Gallardón?

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, "coordina" per telèfon la crisi dels indults amb el Marroc mentre estiueja a Màlaga
Sense títol
Sense títol

Fa una setmana que el Rey del Marroc, Mohamed VI, en un gest d’amistat cap al rei Joan Carles, va indultar per error a 48 ciutadans espanyols, entre ells el pederasta Daniel Galván. Encara que l’Audiència Nacional ha revocat la mesura i encara es desconeix el contingut de la llista que el monarca espanyol va donar al seu homòleg marroquí, el ministre de Justícia ha decidit no interrompre les seves vacances, i gestiona la crisi per telèfon.

La fonts del ministeri de Justícia citades per Público.es situen el ministre Gallardón a la província de Màlaga. I afirmen que malgrat no haver-se traslladat a Madrid per coordinar en primera línia el guirigall generat per tots dos països, “ha interromput” les seves vacances en diverses ocasions durant aquesta última setmana per abordar l’assumpte.

Daniel Galván, condemnat per abusar d’onze menors, ja torna a estar a la presó després que les autoritats marroquines revoquessin, en un acte sense precedents, l’indult concedit.

En l’última visita de Joan Carles al país nord africà, el monarca espanyol va donar una llista amb 48 noms. Demanava l’indult per a 18 i el compliment de la condemna a Espanya per a altres 30. Mohamed VI va indultar a tots, i va haver de fer marxa enrere en la seva decisió empès per les protestes populars.

Ni Gallardón ni el seu homòleg marroquí, Mustafá Ramíd van participar en la reunió que es va celebrar aquest dimecres a Madrid i a la qual sí van acudir el ministre conseller de l’Ambaixada del Marroc a Madrid, Mohamed Bulmani; el director general d’Assumptes Penals del Marroc, Mohamed Abdenabaoui i el director general de Cooperació Jurídica Internacional i Relacions amb les Confessions del Ministeri de Justícia espanyol, Ángel Llorente; i l’assessor del ministeri Juan Carlos Gómez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides