Montoro es carrega un amic seu que presidia ‘Loterías del Estado’

El Ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha forçat la destitució de José Miguel Martínez, que presidia 'Loterías del Estado'
Montoro
Montoro

Si col·loques al capdavant d’un organisme públic a un amic personal pot passar que després et faci quedar malament. Això és el que hauria passat amb el president de la Sociedad Estatal de Loterías y Apuestas del Estado (SELAE), José Miguel Martínez, amic personal del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro. La mala gestió de Martínez ha forçat Montoro a destituir-lo.

 

La seva sortida s’ha justificat oficialment per “motius de salut”, però segons explica eldiario.es, estaríem davant d’un cessament a causa de la mala gestió del fins ara president de la SELAE. Des que José Miguel Martínez va ser col·locat al capdavant d’aquesta societat -el gener de 2012- les vendes de loteries no han deixat de registrar pèrdues. En l’organigrama de l’empresa que surt a la pàgina web de SELAE encara figura com a president, a l’espera de trobar-li un substitut.

 

L’elecció de Martínez com a màxim responsable de Loterías y Apuestas del Estado (LAE) va ser una decisió personal del ministre Montoro, amic personal seu. La seva designació va servir per rellevar al capdavant d’aquest organisme públic a Aurelio Martínez Esteve, que va ser escollit anteriorment pel Govern del PSOE per dirigir LAE. Un dels seus objectius va ser privatitzar fins a un 30% d’aquesta societat pública, però no ho va poder complir. Un privatització que l’executiu de Rajoy vol tirar endavant.

 

José Miguel Martínez és doctor en Dret per la Universitat Complutense de Madrid i pertany al Cos d’Inspectors Superiors d’Hisenda de l’Estat. Anteriorment ja va ocupar un càrrec a Loterías del Estado, com a director general d’aquest organisme, entre 2002 i 2004, en el segon Govern de José María Aznar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.