Republicana de Catalunya

Albano Dante, periodista de ‘cafeambllet‘, mantenia aquesta setmana una discussió amb el columnista de El Punt-Avui, Jaume Clotet, sobre la necessitat de separar la cadena humana prevista per l’11 de setembre, per reivindicar la llibertat nacional, de l’alternativa #encerclemLaCaixa, crítica amb les polítiques de la primera entitat bancària del país.

Aprovo tot tipus de reivindicació i considero adient aprofitar la mobilització massiva que es preveu per la Diada per evidenciar el malestar de la ciutadania amb els bancs. Més encara quan enmig de la crisi, que en bona part han generat, segueixen presentant beneficis milionaris.

Però no aprofundiré en les raons d’uns i altres sobre si les accions a favor de la independència han mantenir-se al marge de ‘la causa’ social. No crec que la meva opinió interessi.

En canvi, perquè ara mateix és el segon partit de Catalunya, sí que considero transcendent el posicionament d‘Esquerra Republicana de Catalunya, que de manera diàfana ha prioritzat a qualsevol preu la llibertat nacional.

El Pacte signat amb CiU alinea ERC amb la dreta. Un exemple: CiU, PP i ERC van votar conjuntament fa un mes en contra d’una iniciativa parlamentària presentada pels ecosocialistes per recuperar l’impost de successions. El diputat republicà, Pere Aragonès, defensava el tribut perquè és un “impost necessari que garanteix la igualtat d’oportunitats” però justificava el seu vot a favor de l’esmena a la totalitat per fidelitat a l’acord d’estabilitat firmat amb CiU.

D’acord que convergents i republicans acabaran repescant l’impost, però la foto de la votació és només un exemple del canvi de bancada protagonitzat per ERC.

Considero els republicans còmplices de les retallades que desmantellen el sistema educatiu i sanitari de Catalunya. L’últim exemple el donava aquesta setmana el Síndic de Greuges.

L’esquerra progre catalana, que intenta rearmar-se per plantar cara a la dreta en les properes eleccions, ha deixat de banda ERC, que darrerament envia a aquestes trobades segones files que evidencien la manca de compromís republicà amb aquesta iniciativa.

Fa un mes i mig, un exdirigent del partit em va confessar que se sentia decebut perquè “sota l’embolcall de l’estelada estan renunciant a les polítiques d’esquerres que vam defensar quan governàvem”.

Si ERC renuncia als seus principis socials per prioritzar la via nacional, que s’esborri la primera sigla i no enganyi la ciutadania. O és que algú espera veure Junqueras, Rovira i companyia encerclant les torres de La Caixa?

(Visited 25 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari