Mas-Colell anuncia noves retallades d’entre 2.000 i 2.500 milions

El conseller d'Economia adverteix que el final d'any serà "dur" per adaptar els comptes a l'objectiu de dèficit fixat per l'Estat
Mas-Colell
Mas-Colell

“Desgraciadament, les retallades no s’acaben el 7 d’agost del 2013. Ens queden cinc mesos i acabarà sent un any de retallades d’entre 2.000 i 2.500 milions”. Així de concloent s’ha mostrat aquest dimarts el conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell, en una entrevista concedida a Catalunya Ràdio on ha assegurat que el final de l’exercici serà especialment “dur” per la dificultat d’adaptar els comptes al límit de l’1,58% fixat per l’Estat.

 

El conseller d’Economia ha assegurat que aquesta xifra de dèficit no deixa marge per fer un pressupost, i ha indicat que l’objectiu del Govern és equiparar el volum de despesa d’enguany amb la del 2014, per la qual cosa s’hauran de retallar més de 2.000 milions d’euros respecte a les xifres de l’any passat. “Ara el que cal és ordenar el que s’ha de fer, que no serà fàcil i dedicar-se a fer els pressupostos del 2014”.

 

“Creiem que això és molt injust i no val la pena dignificar-ho amb un debat pressupostari per al 2013”, ha afirmat el titular d’Economia, que ha afegit: “no vivim temps de normalitat, no cal fer veure que les coses són normals“. Mas-Colell ha reiterat que la fiscalitat de la Generalitat “està extremadament, i aquesta és una paraula suau, condicionada pel Ministeri d’Hisenda”.

 

El conseller també ha explicat que la pròrroga pressupostària d’aquest any no suposarà una reducció de la inversió de la Generalitat perquè ja és “pràcticament nul·la”, ni tampoc condicionarà la “qualitat de vida” dels nens catalans. “Qualsevol insinuació de què la qualitat de vida dels nens pugui dependre d’una pròrroga és mala voluntat”, ha destacat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides