Els sindicats rebutgen la ‘xivatada’ ciutadana contra els aturats

La delació anònima d'irregularitats proposada per la ministra Báñez vol suplir les carències de la Inspecció de Treball, segons CCOO i UGT
Sense títol
Sense títol

Els sindicats han carregat contra la decisió del Ministeri d’Ocupació d’establir un sistema de denúncies anònimes contra treballadors en situació irregular. CCOO ha qualificat com a “ocurrència perillosa” pròpia d’un país totalitari la “xivatada anònima” que proposa la ministra Fátima Báñez, l’objectiu de la qual, ha dit el sindicat, és suplir les carències de la Inspecció de Treballcausada per les retallades pressupostàries.

 

Segons Báñez, les “conductes fraudulentes” dels aturats que cobren prestació i treballen en negre posen en perill l’Estat del Benestar i les conquestes socials. En una carta enviada als mitjans, la ministra ha informat de la creació d’una bústia on els ciutadans, de forma confidencial, poden denunciar incompliments de la normativa laboral, en particular del cobrament de prestacions per desocupació.

 

Per la seva part, CCOO considera que la denúncia anònima vol desviar l’atenció cap als desocupats amb l’objectiu de retallar despesa tot retirant prestacions per suplir les carències de la Inspecció de Treball, afectada per retallades de pressupost. “El perill per a l’Estat de benestar prové fonamentalment de les polítiques d’ajust i de les retallades laborals i socials del Govern”, ha manifestat la secretària confederal d’Ocupació de CCOO, Paloma López.

 

El sindicat UGT també ha rebutjat la mesura i ha instat el Govern a perseguir i sancionar els empresaris que no respecten els drets dels treballadors. Des de Inspecció de Treball s’assegura que la bústia té plena cobertura legal i que s’ha creat per denunciar irregularitats portades a terme tant per treballadors com per empresaris. Moltes d’aquestes denúncies anònimes, segons Treball, han servit per destapar xarxes de frau laboral.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides