La reforma laboral agafa als sindicats ‘de vacances’

CCOO i UGT preveuen que l'última modificació del Govern facilitarà els acomiadaments col·lectius
Sense títol
Sense títol

Després d’una primera valoració, divendres, sobre les conseqüències que ha tingut al mercat de treball la reforma laboral del Govern, entre ahir i avui han arribat les primeres anàlisis dels sindicats a la modificació, via decret llei, aprovada divendres en el Consell de Ministres. Aquest dimarts, UGT ha enviat una nota de premsa en què critica la mesura perquè, diuen, “constitueix un regal als grups d’empresa que no tinguin la seva matriu a Espanya” i perquè el decret llei “facilita els acomiadaments col·lectius al marge dels beneficis” de l’empresa.

El secretari d’Acció Sindical de CCOO, Ramón Górriz, considera que, amb l’excusa de fer “ajustos menors”, l’Executiu ha donat una “nova i profunda volta de rosca” a la reforma laboral amb les modificacions aprovades. En un comunicat enviat dilluns, el sindicat afegeix que “les millores tècniques” introduïdes de protecció als treballadors a temps parcial responen “exclusivament” les demandes dels assessors empresarials i satisfan “amb celeritat” els desitjos del Fons Monetari Internacional, que ha demanat una rebaixa dels salaris del 10%, entre altres coses.

El Butlletí Oficial de l’Estat de dissabte va publicar el RD-llei 11/2013, de 2 d’agost, per a la protecció dels treballadors a temps parcial i altres mesures urgents en l’ordre econòmic i social, que recull modificacions del marc normatiu laboral en matèria d’ocupació i protecció per desocupació, a més d’una nova regulació per als acomiadaments col·lectius.

Tots dos sindicats coincideixen que “el Govern alleugereix la càrrega probatòria dels promotors de l’acomiadament, un mecanisme que tracta d’oferir a les multinacionals incentius per a la seva implantació a Espanya, doncs independentment dels guanys, podran acomiadar quan vulguin sobre la base de la situació de crisi econòmica a Espanya“.

El mateix divendres, els dos sindicats van enumerar les xifres de caiguda de la contractació indefinida i la “deterioració generalitzada” del mercat de Treball a Espanya. En els últims mesos s’ha produït un descens de la contractació indefinida -que ha caigut 3,7 punts des de març-, i un augment injustificat de l’ocupació a temps parcial- segons l’última EPA d’un 65%, del qual el 62% és involuntari-.

UGT subratlla que aquestes modificacions “no han estat sotmeses a cap procés de consulta, i menys negociació, amb les organitzacions sindicals i empresarials més representatives”.

També coincideixen en augurar que aquesta última modificació legal portarà “més atur i més acomiadaments” al mercat laboral espanyol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides