Assetjament als aturats

Fátima Báñez encoratja la denúncia de casos de frau laboral, dins del qual inclou als aturats que han rebutjat una feina
Sense títol
Sense títol

El Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, que dirigeix Fátima Báñez, s’està acarnissant amb els aturats, als quals està investigant per evitar el frau en el cobrament de prestacions. Per a això, ha creat un espai dins de la seva pàgina web en el qual anima als ciutadans a denunciar anònimament qualsevol incompliment de la llei, tant en aspectes laborals com a referents a la seguretat social o de seguretat.

Aquesta nova mesura coincideix amb la publicació per part del propi Ministeri de les xifres de la seva campanya contra el frau, en la qual s’han derogat 60.004 concessions d’ajudes a la desocupació, per diferents motius com l’incompliment dels requisits per cobrar-les o l’haver rebutjat ofertes d’ocupació, que, tal com es recull en l’última reforma laboral, s’han d’acceptar, encara que es tracti de treballs en localitats diferents a les de residència del candidat.

El Ministeri dirigit per Fátima Báñez tracta de minimitzar la repercussió de les altes taxes de desocupació, que superen el 25% de la població activa, desviant l’atenció amb les xifres del frau en el cobrament d’ajudes. En aquesta línia, la ministra ha enviat aquesta setmana un comunicat als mitjans de comunicació en el qual destaca que amb les inspeccions s’han aconseguit estalviar 915,1 milions d’euros en 2013.

La carta oberta enviada als mitjans de comunicació acusa els defraudadors de posar en perill el manteniment del sistema de pensions espanyol. “És la voluntat i l’obligació del Govern i del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social posar tots els recursos al seu abast per acabar amb aquest tipus de pràctiques fraudulentes“, assenyala el comunicat, que posa al mateix nivell als ciutadans que cobren prestacions de desocupació mentre exerceixen altres labors que les persones que han rebutjat un treball estant en l’atur.

Fa tres anys, en 2010, un informe d’Hisenda situava en 70.000 milions d’euros el total de frau a Espanya, dels quals la major part provindria de les grans fortunes, que van evadir 42.711 milions d’euros. Les pimes i autònoms van defraudar 16.261 milions, mentre que els treballadors o particulars no van declarar 1.543 milions d’euros, menys del 2% del total.

 

D’altra banda, la bústia que ha creat el Ministeri de treball ja ha rebut les primeres denúncies, tal i com asseguren molts usuaris de la xarxa, que han aprofitat l’eina per criticar l’acomiadament de Bárcenas, qui va rebre una important indemnització, o els ingressos del marit de Maria Dolores de Cospedal, qui hauria cobrat 7.000 euros mensuals d’una filial de l’antiga Caixa Castilla-La Mancha, a la qual no va prestar serveis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides