L’escabetxina més salvatge

El FROB té pressa per desprendre's de Catalunya Banc i procedir a la seva privatització, amb 2.500 empleats amenaçats per un ERO

CatalunyaCaixa
CatalunyaCaixa

Aquest mes d’agost no serà tranquil per als treballadors de Catalunya Banc (abans Caixa Catalunya i Catalunya Caixa). El seu màxim accionista, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), ha anunciat que, sí o sí, pensa privatitzar l’entitat nacionalitzada el proper mes d’octubre. Però abans ha de procedir a fer una salvatge retallada de la seva plantilla de treballadors, escudant-se en les instruccions rebudes des de Brussel·les.

 

Aquesta és la prioritat del nou president de Catalunya Banc, José Carlos Pla, designat pel FROB el passat mes de maig i que ha arribat a les dependències de la plaça de la Catedral, seu central de l’entitat, com un killer. Pràcticament la meitat de la plantilla de treballadors serà acomiadada. 

 

L’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) anunciat la setmana passada per Catalunya Banc afectarà a 2.500 treballadors dels 6.700 que actualment estan en nòmina. Així mateix, es procedirà a la venda o al tancament d’una part molt important (entre el 30 i el 40%) de la seva xarxa de 1.163 oficines.

 

MÉS INFORMACIÓ A LA VERSIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.