Un quadern comprometedor

El País i El Mundo van publicar els quaderns de Luis Bárcenas amb els suposats sous a dirigents del PP que en la seva majoria ha ratificat l'extresorer en seu judicial
Bárcenas
Bárcenas

Luis Bárcenas ha engegat el ventilador. Un cop ha entrat a presó ha decidit desxifrar davant el jutge les anotacions del seu quadern que impliquen bona part dels ministres de José Maria Aznar, entre els quals hi ha l’actual president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, tot i que ell, com altres dirigents del partit, negui haver rebut pagaments en diner negre.

 

La premsa madrilenya, -diaris com El País i El Mundo-, han fet un retrat dels suposats beneficiaris de l’anomenada caixa B del Partit Popular (PP). Aquests són alguns dels noms més destacats:

 

Rajoy, Mariano: De 1997 a 2008 hauria rebut pagaments fins sumar 343.700 euros. Nega haver rebut diners en negre. Bárcenas també explica que es van gastar 26.500 euros per a vestits i corbates per exigències dels seus assessors de comunicació.

 

Acebes, Àngel: ministre de l’interior en l’últim Govern de José Maria Aznar. De 2004 a 2008 hauria rebut 107.100 euros, segons la documentació que Bárcenas va filtrar al diari El Mundo.

 

Álvarez Cascos, Francisco: durant anys, número dos del partit i també del primer Govern d’Aznar, del qual en va ser vicepresident i ministre de Foment. Entre 1990 i 2004 hauria rebut 412.390 euros i, al mateix temps, hauria obtingut fons per al partit.

 

Matas, Jaume: apareix com a perceptor de 8.400 euros per a les despeses del pis l’any 2003, quan es va traslladar a Madrid. Sorprenentment, en declaracions judicials va reconèixer haver cobrat sobresous que no apareixen en els papers de Bárcenas.

 

Trillo, Federico: exministre, expresident del Congrés dels Diputats i actual ambaixador d’Espanya a Londres. Hauria rebut en conjunt 15.521 euros, 12.000 dels quals per pagar els advocats defensors del cas del YAK-42.

 

I apareixen més noms en el ja famós quadern de l’extresorer del PP…

 

MÉS INFORMACIÓ A LA VERSIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.