“Que deixin de dir mentides”

El caporal i l'escopeter de la furgoneta Dragó 414 contradiuen el contingut de l'informe del sotsinspector que reconeixia un possible tret d'una salva
Sense títol
Sense títol

Aquest dijous han declarat com a testimonis el caporal i l’escopeter -l’agent que porta l’arma per disparar pilotes de goma– que anaven a la furgoneta Dragó 414 situada a prop de la confluència de Passeig de Gràcia amb Gran Via on va resultar ferida Ester Quintana. La seva declaració davant el magistrat titular del jutjat d’instrucció número 11, Francisco González Maillo, contradiu la part més important de l’informe elaborat pel seu cap més immediat, el sotsinspector imputat en el cas.

 

En aquest informe el caporal hauria dit que “creu recordar” que l’escopeter del seu equip va efectuar una salva sense projectil. Una afirmació que el caporal i l’escopeter han desmentit davant el jutge.

 

Segons fonts judicials, el caporal i l’escopeter han declarat al jutge que “no entenen res” i que sempre han dit el mateix en les seves explicacions. El que més crida l’atenció és la declaració de l’agent portador de la llançadora de projectils -l’escopeter-, perquè ha explicat que no va agafar l’escopeta en aquell moment ja que li feia “mal l’esquena”. Fins i tot, ha dit, el seu cap li va cridar l’atenció un “parell de vegades” perquè va baixar de la furgoneta sense l’escopeta antiavalots. 

 

“Que deixin de dir mentides”

En declaracions als periodistes, Ester Quintana, ha demanat als mossos d’esquadra de la Brigada Mòbil (Brimo) que “deixin de dir mentides” i ha emplaçat de nou al conseller d’Interior, Ramon Espadaler, que faci una investigació “molt acurada” perquè “la veritat surti a la llum”. Quintana també ha demanat que l’autor del tret de la pilota de goma que li ha provocat la pèrdua de l’ull reconegui els fets. 

 

La seva advocada, Laia Serra, ha afirmat que “s’està mentint i s’està encobrint a l’autor del tret” per part dels agents de la policia catalana implicats en el cas que han declarat fins ara. L’advocada ha dit que la investigació no està tancada, i ha assegurat que estem davant d’un “cúmul de contradiccions polítiques i tècniques insalvables”

 

Tenen un nou vídeo

L’advocada d’Ester Quintana ha revelat que tenen un nou vídeo que podria ser revelador per aclarir el cas. Segons l’acusació particular aquest vídeo, que han rebut a través de la col·laboració ciutadana -que han tornat a demanar-, posaria en una situació compromesa als mossos d’esquadra. Laia Serra no ha volgut dir res sobre el contingut d’aquesta filmació i ha afegit que el portaran al jutge el setembre

 

Un judici per esbrinar l’autor del tret de la pilota de goma que seguirà el pròxim mes, amb la presentació d’aquesta nova prova audiovisual i amb noves declaracions davant el jutge instructor del cas. D’entrada, haurà de prestar declaració el cap de la Brimo, Marc Caparrós. Qui no declararà serà el director general de la Policia, Manel Prat, perquè l’Audiència de Barcelona va denegar la seva compareixença sol·licitada per l’acusació d’Ester Quintana.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari