Teatre al Senat

Rajoy compareix a la cambra alta, convertida en un fortí del PP, sense explicar els SMS ni la comptabilitat de Bárcenas
rajoy senado
rajoy senado

Molt aixoplugat pels aplaudiments constants de la majoria parlamentària del PP, el president del Govern, Mariano Rajoy, ha comparegut aquest dijous al Senat per criticar la moció de censura amb què l’ha amenaçat el PSOE. El dirigent ha al·ludit a l’extresorer del partit, Luis Bárcenas, per reconèixer que “es va equivocar” per “confiar” en un “corrupte”. Ni explicacions pels SMS, ni pels papers de la suposada comptabilitat en negre, ni els presumptes sobresous d’alguns dirigents. Rajoy ho ha negat tot, i ha estat llargament ovacionat pels seus.

El PP ha desplegat a tribuna de convidats de la cambra alta una nombrosa representació encapçalada per la número dos del partit, Dolores de Cospedal, i la presidenta valenciana, Rita Barberá. Convidats i senadors populars han interromput constantment el president, per aplaudir-lo, i el cap de l’oposició, per xiular-lo.

Ha dedicat més temps a justificar la compareixença al Senat i criticar la moció de censura que a parlar de la comptabilitat B del seu partit”, ha contestat el cap de l’oposició, Alfredo Pérez Rubalcaba, en el torn de rèplica, per resumir la intervenció del president del Govern.

Rajoy ha dedicat bona part de l’hora que ha durat la seva primera compareixença per criticar Rubalcaba, per treure crèdit a Bárcenas, i per enumerar els indicis que fan preveure, segons l’Executiu, el canvi de tendència de l’economia espanyola.

El president ja ha aprofitat la introducció de la seva compareixença per atacar el PSOE per haver amenaçat amb una moció de censura “irreflexiva, irrellevant i pueril”. “No m’inquieta, i no em sento amenaçat ni cauré en el xantatge“, ha dit, conscient que la majoria parlamentària dels populars li assegura el càrrec.

També ha rebut la premsa, per anar plena “d’informacions parcials”. “Si s’hagués de dimitir per cada insidia que es publica quants diputats quedarien aquí?”, ha preguntat Rajoy, per continuar criticant els socialistes: “Donen per bo tot allò que es publica. Veuen delictes amb la mateixa facilitat que abans veien brots verds”.

I entre retrets a l’oposició i a la premsa, el president del Govern ha reconegut que es va “equivocar” per creure a un “corrupte”. “Em vaig equivocar… en mantenir la confiança en algú que no ho mereixia”, ha dit. Una assumpció de responsabilitats atenuada per la creença en la bona fe de les persones: “Em va enganyar. Sempre he mostrat el meu suport i la meva solidaritat abans que no es demostri el contrari”.

Una vegada més, Rajoy ha negat qualsevol indici que digui que el PP s’ha lucrat amb una comptabilitat B. Això sí, ha reconegut remuneracions complementàries per raó de càrrec, “com a tot arreu”. Però pagades “en blanc” i incloses a la comptabilitat del partit.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari