La CCMA acorda un ERO a 225 treballadors

L'acord s'ha tancat a primera hora del matí, després d'una llarga nit de negociacions
CCMA
CCMA

En unes negociacions maratonianes, que han acabat aquest dimecres a primera hora, després de tota una nit reunits, la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i els comitès d’empresa de Tv3 i Catalunya Ràdio han arribat a un acord que encara ha de ser ratificat pels treballadors dels mitjans públics en assemblea i el Consell de Govern de la CCMA.

L’acord suposa reduir l’impacte de l’ERO que afectarà finalment a 225 treballadors en lloc dels 312 dels quals s’havia parlat en un primer moment. Concretament, Tv3 perdrà 205 empleats i Catalunya Ràdio 20. Per dur a terme l’ERO, que es perllongarà durant 4 anys, s’afavoriran les prejubilacions d’aquells que arribin als 61 anys en aquest període. També s’inclourà a l’Expedient de Regulació d’Ocupació a aquells professionals que decideixin abandonar voluntàriament l’emissora o el canal de televisió.

D’altra banda, la retallada salarial plantejada en el seu informe per PriceWaterhouseCoopers, la consultora contractada per Brauli Duart per portar les negocaciones,  sobre la reducció de la dimensió dels mitjans públics catalans es decidirà en les negociacions sobre el nou conveni col·lectiu que es duran a terme durant els propers mesos.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari