Els mails d’Urdangarin no seran vetats als mitjans

La jutgessa ha aixecat la mesura cautelar que impedia la difusió per part dels mitjans de comunicació dels mails íntims del Duc de Palma, però manté la prohibició per Diego Torres
urdangarin_250
urdangarin_250

La magistrada del jutjat d’instrucció número 46 de Barcelona, María del Remei Vergés Cortit, ha aixecat la mesura cautelar que prohibia la difusió dels correus electrònics íntims d’Iñaki Urdangarin. Una mesura que no afecta a l’exsoci del Duc de Palma, Diego Torres, que segueix tenint vetada la filtració dels mails que la jutgessa considera que té.

 

Iñaki Urdangarin va interposar el 15 d’abril passat una demanda contra Diego Torres i set grups de comunicació per vulneració del seu dret a la intimitat, amb l’objectiu d’evitar la difusió del contingut de caràcter íntim d’aquests mails. En l’acte judicial la magistrada accepta el recurs presentat pels grups de comuniciacio demandats pel Duc de Palma.

 

Segons detalla la jutgessa, les raons que al·lega Urdangarin per mantenir la mesura cautelar i limitar el dret a la informació “no s’han concretat suficientment” i apunta que la mesura sol·licitada per aquests mitjans de comunicació demandats és “incerta i ineficaç”, recordant que no garanteix que els correus íntims es puguin difondre.

 

De fet, pocs dies després que el Duc de Palma anés als jutjats de Barcelona per demanar que es prorrogués la prohibició de difondre els seus mails íntims, la revista Mongolia va publicar el contingut dels correus més personals d’Urdangarin, que són compromesos per la seva relació amb la Infanta Cristina. En aquests mails es parlava sobre una suposada relació extramatrimonial del gendre del Rei, entre 2003 i 2004, tot i que la revista no va desvelar el nom ni la direcció de correu dels interlocutors del Duc de Palma.

 

Pel que fa a Diego Torres, la titular del jutjat d’instrucció nº46 considera que “és evident” que disposa dels mails d’Urdangarin i que pot accedir a ells, tal com ha quedat demostrat, apunta la magistrada, durant la instrucció del cas Nóos. En l’acte judicial la jutgessa també posa en evidència que no es creu la declaració de Torres quan afirma que no té cap correu i que mai ha tingut la intenció de publicar-los. 

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari