La meitat dels aturats que cobren prestació reben només 426€ al mes

Des del mes de maig de l'any 2009, el total de la despesa en prestacions per desocupació s'ha reduït en un 12,29%
Oficina de Treball
Oficina de Treball

Actualment, el 48,07% de les persones aturades que encara cobren prestació reben un subsidi (195.735 persones), el que significa que cobren 426 euros al mes, segons l’informe que ha presentat aquest dimarts la UGT de Catalunya sobre l’evolució de les persones beneficiàries de prestacions per desocupació (prestació contributiva, subsidi i Renda Activa d’Inserció) i l’evolució de la despesa pública destinada a aquestes prestacions al nostre país des de l’any 2008.

Segons l’estudi presentat per la UGT, s’aprecia un apropament entre el nombre de persones perceptores de prestació per desocupació i el nombre de persones perceptores de subsidis. D’altra banda, les persones beneficiàries de la Renda Activa d’Inserció –col·lectius amb especials dificultats per incorporar-se al mercat de treball i en situació de necessitat econòmica- s’han incrementat un 942,64% en els darrers cinc anys.

L’informe recull que des de l’any 2008, l’increment de les persones registrades a l’atur ha augmentat un 110,38%, mentre que les persones beneficiàries d’algun tipus de prestació han augmentat un 72,98% i les que no cobren prestació un 236,35%.

La taxa de cobertura de les prestacions per desocupació s’ha reduït en 13,71 punts percentuals. Al mes de maig de 2013 se situava en el 63,40%, mentre que el mes de maig de 2008 estava en el 77,11%. Des del mes de maig de l’any 2009, el total de la despesa en prestacions per desocupació s’ha reduït en un 12,29% i la despesa mitjana per persona beneficiària s’ha reduït en un 10,44% des del mes de maig de 2005, reduint així el seu poder adquisitiu.

Després de presentar aquestes dades, la UGT ha demanat als responsables de les polítiques ocupacionals l’adopció de mesures adreçades principalment a les persones, que “continuen patint la crisi i que cada vegada es troben en una situació més vulnerable”. Malgrat l’increment de l’atur, es redueix el nombre de persones beneficiàries de prestacions i aquestes cada vegada disposen de menys poder adquisitiu. Així mateix, augmenta el nombre de persones que no cobren cap tipus de prestació.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari