Linxament públic al maquinista

A l'espera de l'informe tècnic que expliqui les causes de l'accident de Galícia, ja hi ha un culpable per als mitjans de comunicació
Sense títol
Sense títol

La investigació dels agents de policia per dictaminar les responsabilitats de la tragèdia ferroviària de Galícia segueix el seu curs, però paral·lelament els mitjans de comunicació ja s’han encarregat d’assenyalar al maquinista del tren, Francisco José Garzón, com a principal responsable.

Diaris com ABC, Diario Vasco o Heraldo de Aragón titulen les seves portades amb que el maquinista hauria d’haver frenat quatre quilómetros abans, mentre que El País o El Periódico destaquen que Renfe i Adif assenyalen al conductor del tren.

No han estat els únics. Els presidents de Renfe i Adif, les empreses relacionades amb la tragèdia, també l’han culpat. En canvi, companys de professió de Garzón han sortit en la seva defensa, assegurant que el frenat dels trens a la zona de l’accident és massa brusc, de 200 a 80 km/hora, perquè no hi hagi cap tipus d’alerta.

Les declaracions del maquinista a les xarxes socials fa més d’un any, en les quals presumia de velocitat, han servit als mitjans de comunicació per criminalitzar-lo, malgrat que no s’ha estudiat encara el resultat de la caixa negra. La presumpció d’innocència, en aquest cas, per molt tràgic que sigui l’accident, no s’ha respectat i s’ha focalitzat la culpa en la seva persona, quan pot ser que hi hagi més responsables, tal com denuncien els seus companys de professió.

El maquinista es nega a declarar
Aquest divendres, la policia va interrogar el maquinista, però aquest es va negar a declarar davant els agents i s’espera que sí que ho faci davant el jutge que instrueix el cas. De moment, segons ha declarat un responsable sindical del gremi ferroviari, Garzón desconeix l’abast de la tragèdia, que segons les últimes xifres oficials ha suposat la mort de 78 persones i 31 ferits crítics a l’hospital.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides