Rajoy va donar afecte a Barcenas

L'extresorer del PP va rebre el suport de Rajoy, mentre Cospedal l'atacava davant els mitjans
Mariano Rajoy
Mariano Rajoy

Una vegada ja ha declarat davant el jutge Pablo Ruz, les paraules de Luis Bárcenas s’han filtrat a la premsa i s’han pogut saber els detalls de la relació de l’extresorer del PP amb els responsables del seu partit des que va ser imputat per la comptabilitat B del Partit Popular.

Segons publica aquest dissabte El Mundo, l’advocat d’Esquerra Unida Enrique Santiago va preguntar a Bárcenas per la reunió que va mantenir en el despatx de Mariano Rajoy amb el president i amb Javier Arenas, al març de 2010. “Quin tipus d’ajuda li va demanar?” en aquesta reunió, va preguntar l’advocat. “Jo no li vaig demanar cap ajuda”, va contestar l’ex tresorer.

Davant aquesta resposta, Enrique Santiago va insistir: “I li va oferir Rajoy algun tipus d’ajuda sense que vostè la hi demanés?”, al que Bárcenas va respondre que no. “Quina ajuda em podia oferir Rajoy, que no era president del Govern si més no en aquell moment? Donar-me afecte, que me’l va donar, i poc més”, va assenyalar l’extresorer, que es va mostrar molest pels atacs rebuts per part de la secretària general del partit, Maria Dolores de Cospedal, davant els mitjans. Segons Bárcenas, va arribar a amenaçar al màxim dirigent del PP amb fer caure Cospedal si no cessaven les crítiques públiques.

“En aquesta conversa el que trasllado a Rajoy fonamentalment és la meva indignació per l’assetjament al que m’està sotmetent mediàticament María Dolores de Cospedal, que està filtrant permanentment contra mi, i en un moment, diguem, d’acalorament li dic la veritat, li dic: ‘Mariano, o pares a María Dolores o et quedes sense secretària general i sense candidata a Castella-la Manxa'”, li va amenaçar Bárcenas.

Segons Bárcenas, des que es va destapar el seu cas, ha mantingut un contacte “fluït” amb Rajoy, de manera “directa” fins al març d’aquest any i de forma “indirecta” fins al maig.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.