Compte enrere per l’ERO a TV3 i Catalunya Ràdio

Aquest dissabte s'acaben els 30 dies per negociar l'ERO a Catalunya Ràdio i dimarts finalitza el termini a TV3
CCMA
CCMA

Comença el compte enrere per la negociació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació que ha d’afectar a 312 persones a TV3 i Catalunya Ràdio. Aquest dissabte acaba el període establert per negociar a Catalunya Ràdio i dimarts vinent a TV3. El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, en comissió parlamentària ha emplaçat a resoldre la reducció de personal per evitar “posar en risc aquesta casa” i el futur de la CCMA.

 

Comissió CCMA

Aquest divendres s’ha celebrat una nova sessió de la comissó de control de l’actuació de la CCMA, amb la presència del president del consell de govern d’aquest organisme, Brauli Duart, del director de TV3, Eugeni Sallent, i del director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera. Una comissió que en el seu ordre del dia no tenia sobre la taula l’ERO, tal com han posat de manifest des del grup parlamentari d’ICV-EUiA. Una decisió que respon al pacte dels grups de CiU i ERC.

 

En la seva compareixença Duart ha afirmat que el pressupost de la CCMA s’ha reduït a la meitat en els dos últims anys, apuntant que ara no tenen “més remei” que prendre mesures per retallar el personal dels mitjans públics després d’haver reduït les partides de producció de continguts i de despeses corrents. El president de la CCMA ha advertit que si no s’ajusta el personal de TV3 i Catalunya Ràdio la Corporació tancarà el 2013 amb un dèficit de 27 milions d’euros.


En un moment de la intervenció de Duart un dels treballadors de TV3 presents a la sala, -amb la samarreta reivindicativa de color vermell en contra de l’ERO-, ha aplaudit de forma irònica les seves paraules i el president de la comissió, Antoni Balsach, l’ha convidat a marxar de la sala. Aquest treballador ha abandonat la comissió acompanyat d’una vintena més de persones de TV3 i Catalunya Ràdio que han optat per marxar.

 

Duart no va a les negociacions

Aquests dies continuen les reunions entre el comitè d’empresa de TV3 i la direcció per negociar l’expedient de regulació que hi ha sobre la taula. El màxim representant de la CCMA, Brauli Duart, no ha participat en cap d’aquestes reunions, segons han assegurat fonts del comitè d’empresa a EL TRIANGLE. Per part de la direcció assisteixen a les negociacions l’Eugeni Sallent, la directora de gestió i recursos de la CCMA, Teresa Farré i el Cap de Recursos Humans, David de Abásolo

 

El paper de Price Waterhouse

En aquestes negociacions també hi participa un representant de la consultora Price Waterhouse (PwC). Concretament el responsable de l’àrea de dret laboral de PwC, Salvador Álvarez, incorporat a la consultora el febrer de 2011. Anteriorment va ser el director general de Relacions Laborals de la Generalitat. PwC ha estat contractada pel Govern per portar a terme una reducció del pressupost dels mitjans públics catalans. Price Waterhouse és la responsable de l’ERO de Canal 9 -que està sent investigat per la justícia i que va suposar l’acomiadament de 1.100 treballadors-.

 

Segons denuncien els representants dels treballadors, la consultora només ha fet una contraoferta a l’acomiadament de 312 persones i una rebaixa del 7% de salaris. Una proposta que passaria per reduir els sous en un 12% perquè l’ERO només afecti a 156 treballadors. D’entre els 58 acomiadaments previstos a Catalunya Ràdio, 40 corresponen a informadors. I a TV3, de 249 amenaçats, 60 són periodistes i prop de 200 corresponen als àmbits d’informatius en els seus diferents oficis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides