El Govern s’enroca amb Acciona

El Govern d'Artur Mas 'passa' de la decisió del TSJC sobre la nul·litat de l'adjudicació d'ATLL i recorrerà al Tribunal Suprem per arribar fins al final amb Acciona
Francesc Homs
Francesc Homs

El Govern té una patata calenta a les seves mans. La nova sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en què ratifica la nul·litat de l’adjudicació de la privatitzada Aigües Ter Llobregat (ATLL) a l’empresa espanyola Acciona posa en una situació compromesa a l’executiu d’Artur Mas. Un Govern que segueix enrocat en arribar fins al final per adjudicar ATLL a Acciona i recorrerà al Tribunal Suprem (TS).

 

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, sense dir-ho obertament ha deixat ben clar que l’executiu portarà la sentència del TSJC al Suprem. La Generalitat té temps fins el 3 de setembre per presentar un recurs, però Homs ja ha apuntat que la decisió es prendrà molt abans. De fet, ha apuntat que la decisió “es materialitzarà en els propers dies”, afegint que no es requereix d’un acord de Govern específic, i ha donat per fet que el pas que faran causarà polèmica entre l’oposició.

 

Francesc Homs ha defensat aferrissadament l’acord pres en el seu moment de triar l’oferta de l’empresa Acciona, presidida per José Manuel Entrecanales, afirmant que ho fan “en defensa dels interessos de la Generalitat”. En aquesta línia, el portaveu del Govern ha dit que si no haguessin actuat així amb la privatització d’ATLL el pressupost de l’any passat “no s’hagués tancat”.

 

Qüestionat sobre el fet que segueixin endavant amb l’adjudicació a Acciona, amb seu a la capital espanyola, el portaveu Homs ha dit que el Govern no pren aquest tipus de decisions “en funció d’on té la seu la companyia”, apuntant que no poden discriminar a una empresa en un concurs públic pel fet que la seu es trobi a “Madrid o a Londres”, i ha descartat anul·lar el contracte amb la companyia d’Entrecanales.

 

Una operació de privatització acordada pel Govern que presideix Artur Mas que va suposar uns ingressos de 1.300 milions d’euros a les malmeses arques de la Generalitat. D’aquesta quantitat, 300 milions d’euros es van ingressar directament i la resta s’abonaran de forma diferida durant 50 anys. Això si, es van compatibilitzar a finals de 2012 per poder reduir el dèficit.

 

La privatització de la llavors pública Aigües Ter Llobregat és un contenciós que porta cua. La catalana Agbar, l’altra companyia interessada en ATLL, va presentar un recurs i l‘Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) -que depèn de la Generalitat- va revocar l’adjudicació a Acciona. Posteriorment, el TSJC va corroborar aquesta decisió a través de dues sentències.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari