El Suprem rebaixa de 6 anys a 9 mesos la condemna a Matas

El fiscal del mateix Alt Tribunal demanava la confirmació de la pena imposada per l'Audiència balear
Título de la imagen
Título de la imagen

L’expresident del Govern balear, Jaume Matas, va ser condemnat a sis anys de presó per l’Audiència Provincial de les Balears, el març de l’any passat, en considerar-se provat que va intervenir en la contractació irregular per part de l’executiu autonòmic de l’articulista Antonio Alemany per a la redacció dels seus discursos. El Tribunal Suprem ha rebaixat la condemna a 9 mesos.

L’esmena del TS a la sentència imposada per l’Audiència Provincial de les Illes Balears per primer dels judicis que té pendents l’exministre de Medi Ambient pel cas Palma Arena, contrasta amb la petició del fiscal del mateix Alt Tribunal.

A principi de juliol, fiscalia sol·licitava la confirmació de la pena per a l’exmandatari, qui, després de la rebaixa se’l condemna com a autor d’un delicte de tràfic d’influències a nou mesos de presó i una multa de 6.000 euros.

El tribunal de la Secció Primera atribuïa a Matas els delictes de frau a l’administració; continuat de falsedat en document oficial; falsedat en document mercantil; prevaricació en concurs amb un delicte de malversació i un últim de tràfic d’influències agreujat, pels que, a més de la pena de presó, l’Audiència li va imposar nou anys i mig d’inhabilitació.

L‘articulista Antonio Alemany també ha vist rebaixada la condemna a 2 anys i 3 mesos de presó, quan en principi, estava condemnat a 3 anys i 9 mesos.

L’Audiència de Palma condemna Munar a 6 anys
En canvi, la secció segona de l’Audiència Provincial de Palma ha condemnat a sis anys de presó, com demanava fiscalia, l’expresidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, després de trobar-la culpable dels delictes de frau a l’Administració i revelació de secrets.

La sentència, dictava aquest mateix dimarts, també inclou la condemna per a l’exvicepresident del Consell, Miquel Nadal, com a autor dels mateixos delictes, però li imposa una pena de 4 anys per tenir un càrrec menor al de Munar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.