Bomba a Método 3: els espies, espiats

Una denúncia de l'exdirector de l'agència de detectius posa de manifest que tots els correus i arxius de Método 3 eren sistemàticament reenviats a un ordinador remot
Interfono de Método 3
Interfono de Método 3

Els ordinadors de l’agència de detectius Método 3 van ser objecte d’un suposat espionatge amb un programa informàtic de l’empresa Spectorsoft que reenviava tots els continguts a una adreça remota de correu electrònic. Així consta en una querella presentada pel director de l’extinta agència, Francisco Marco, davant el jutjat d’instrucció número 14 de Barcelona, que porta la investigació sobre el cas La Camarga i a la qual ha tingut accés EL TRIANGLE.

Van ser espiats els ordinadors dels espies? La rocambolesca història que denuncia Francisco Marco en la seva querella s’inicia a finals de 2009, quan va abandonar l’empresa Método 3 el seu expert en temes informàtics, Rafael Riera, excunyat del director de l’agència. Segons el text de la querella «alguna persona vinculada a Método 3 SA, amb la possibilitat d’accedir al seu equip informàtic i amb coneixements en aquesta matèria, va introduir de manera capciosa un sistema espia anomenat eblaster de l’empresa Spectrosoft, el qual produeix la repetició del document i l’envia a un altre correu electrònic que, de forma fraudulenta, rep la mateixa comunicació, però òbviament sense ser cap de les parts comunicants i receptores del missatge».

I afegeix: «cal indicar que Rafael Riera és l’única persona que va tenir accés als equips informàtics de l’agència de detectius Método 3 SA durant el temps que va estar desenvolupant la seva activitat en la mercantil, amb els suficients coneixements d’informàtica per introduir aquest sistema espia, tot i que no podem asseverar que hagi estat aquesta persona l’autora de la introducció del sistema espia que estava operatiu, almenys, durant l’any 2010».

El misteriós compte de correu
La suposada prova de l’existència del sistema espia als ordinadors de Método 3 la va obtenir Francisco Marco en llegir l’edició del diari El Periódico del passat 9 d’abril de 2013 –un cop ja havia esclatat el cas La Camarga– que reproduïa la còpia d’un correu electrònic enviat per Francisco Marco el 19 de maig de 2010 des del seu correu [email protected] a Xavier Martorell, llavors cap de seguretat del FC Barcelona.

Aquest correu electrònic procedia, segons el denunciant, del sistema espia Spectorsoft i va ser reenviat al compte de correu [email protected], que apareixia en l’encapçalament del document reproduït per El Periódico. El sistema espia, segons l’empresa fabricant, funciona mitjançant un programari que s’instal·la a l’equip informàtic que es vol controlar, en absència del seu usuari.

Un cop activat, el programari envia a un ordinador remot l’activitat total de l’equip informàtic, indica quines pàgines d’Internet es visiten, la freqüència de l’ús de les xarxes socials o xats i els correus d’entrada i de sortida. Segons la querella, una còpia de tots els correus electrònics de Método 3 arribava, un o dos minuts més tard, al compte [email protected], que es desviava des d’Spectorsoft. Segons sospita el querellant, «l’autor material de la instal·lació espia pot tenir, a més dels correus electrònics, informació sobre la vida privada de Francisco Marco, fotografies i missatges amb la seva dona i fills, a més d’informes mèdics i tota la informació relacionada amb els més íntims detalls de la seva vida».

La veritat és que les úniques proves que s’adjunten en la denúncia presentada al jutjat són retalls dels diaris El Periódico, La Vanguardia i La Gaceta on apareixen nou correus interns de Método 3 corresponents a Xavier Martorell i la relació de clients de l’agència de detectius declarats a Hisenda.

TOTA LA INFORMACIÓ A L’EDICIÓ DE PAPER DE EL TRIANGLE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides