Silenci sobre el futur de Manel Prat

Interior calla davant la pressió de l'oposició perquè cessi el director general de la policia pel cas d'Ester Quintana
Manel Prat i el conseller Espadaler al Parlament
Manel Prat i el conseller Espadaler al Parlament

“Conseller Espadaler, cesi el director general de la Policia, ja no li diré més, d’aquí vint minuts em perd de vista i ja no li donaré més la llauna”, ha demanat durant els dos dies que ha durat el plenari del Parlament, el diputat socialista, Xavier Sabaté, al conseller Espadaler.

La darrera vegada, dijous al vespre durant l’últim punt de l’ordre del dia corresponent a una moció sobre l’optimització de recursos contra els incendis forestals. “Faci-ho, de veritat, perquè el clima al cos es restableixi i hi hagi una millor imatge”, ha insistit, davant el silenci dels responsables polítics dels Mossos.

El parlamentari socialista considera que Prat ha col·laborat amb la seva actuació a “deteriorar la imatge del cos, ha amagat o desconegut, com era la seva obligació, informació rellevant en casos d’àmplia i greu repercussió social com el cas Esther Quintana o de les mobilitzacions socials dels darrers mesos”.

La dimissió o el cessament polític que reclamen a Espadaler s’origina en el moment, vuit mesos després del succés, que el conseller reconeix per primer cop que hi havia una furgoneta de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra a la zona on Ester Quintana va perdre l’ull. Un apunt que contradiu quina era fins ara la versió oficial, que negava que hi hagués cap dotació policial entre Gran Via i Passeig de Gràcia.

Una versió que ha estat defensada per l’encara director general de la policia autonòmica, i per qui aleshores era el seu cap, Felip Puig. Prat va assegurar al desembre, que si apareixia una prova que demostri que a Ester Quintana la va ferir una pilota disparada per un mosso, dimitiria “immediatament”.

La cadena operativa, els mossos han estat apartats de la Brimo, ja ha assumit les primeres responsabilitats. Felip Puig va posar el càrrec a disposició del president Mas. Però Interior manté el silenci sobre el futur de l’actual director general dels Mossos.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari