Els ‘tentacles’ de CDC en el cas Palau

Els advocats del Palau de la Música que van exculpar CDC en el seu escrit d'acusació pertanyen a una consultora afavorida per l'arribada de CiU al Govern
Sense títol
Sense títol

L’escrit que l’acusació particular que representa la Fundació del Palau de la Música va lliurar al jutge que investiga l’espoli de l’orfeó català ha provocat sorpresa per l’exclusió de qualsevol exigència de responsabilitat sobre Convergència Democràtica de Catalunya, com han fet la resta de les parts en el cas. Fins i tot el propi magistrat, Josep María Pijuan, ha assenyalat a CDC en la seva interlocutòria d’incoació.

Fins ara, la presidenta de la Fundació del Palau de la Música, Montserrat Carulla, havia defensat la necessitat de transparència per poder netejar la imatge de la institució, durant anys símbol de la burgesia catalana, fins que es va destapar l’escàndol de l’enriquiment descomunal dels anteriors gestors, Félix Millet i Jordi Montull. L’escrit lliurat davant el jutge encara ha de ser ratificat pel Patronat que dirigeix la Fundació de l’orfeó, per la qual cosa podria incloure canvis que exigissin el processament de responsables de CDC, com l’ex tresorer del partit Daniel Osàcar.

Segons El Periódico, Carulla ha mostrat el seu malestar amb la decisió dels advocats que porten la causa en nom del Palau de la Música per exonerar en el seu escrit a CDC i Ferrovial, la constructora a la qual l’ordre de processament del jutge acusa de pagar a l’orfeó comissions del 4% sobre el muntant dels contractes que el Govern oferia a la constructora. D’aquest percentatge, la major part se l’hauria quedat CiU -el 3,5%- mentre que la resta -el 0,5%- se l’embutxacaven Millet i Montull.

El paper de PriceWaterhouseCoopers
Curiosament, l’acusació del Palau de la Música està dirigida pels advocats de la consultora PriceWaterhouseCoopers (PWC), que a principis de 2011 va fitxar Joaquim Triadú, exconseller de presidència en un dels últims governs de Jordi Pujol i històric militant de Convergència, per dirigir el seu departament de dret públic i urbanístic.

El fitxatge de Triadú per PWC va coincidir amb l’arribada de CiU al Govern de la Generalitat, després de l’etapa del tripartit, i des de llavors la consultora ha signat suculents contractes amb l’administració catalana. Segons l’anuari MediaCat, en els primers mesos de 2011 PriceWaterhouseCoopers va obtenir una desena de contractes per un valor superior al milió i mig d’euros.

Actualment, la consultora està gestionant l’ERO de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), on ha proposat rebaixes salarials del 7,5% de mitjana i l’acomiadament de 312 treballadors. Segons membres del Comitè d’empresa, són els responsables de PWC els qui estan liderant les negociacions per part de la CCMA i han proposat eliminar programes de servei públic com Àgora, Karakia o Latituts.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.