Soraya, l’alternativa

Rubalcaba amenaça amb presentar una moció de censura si Rajoy no dóna la cara al Congrés
Sense títol
Sense títol

El secretari General del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha amenaçat Mariano Rajoy amb presentar una moció de censura si el president del Govern no compareix al Congrés per donar explicacions sobre les acusacions de l’ex tresorer del seu partit, Luis Bárcenas.

Rubalcaba ha reconegut que el PSOE no compta amb suficient suport a la cambra per encapçalar un nou govern en cas que prosperés la moció, però si que ha assenyalat que compta amb “força política i moral” per demanar la dimissió de Rajoy. Malgrat que la majoria absoluta amb la qual compta el Partit Popular frenaria qualsevol intent de deposar el president, la imatge del Govern quedaria molt danyada, tant a Espanya, com a l’estranger, on els mitjans de comunicació s’estan fent ressò del cas Bárcenas.

Aquest dilluns, un grup de militants del Partit Popular, alguns amb càrrecs polítics importants com el vicepresident del Parlament Europeu, Alejo Vidal Quadras, van demanar en una carta dirigida a María Dolores de Cospedal la dimissió de Rajoy. Encara que en l’executiva del partit aquesta és una opció que de moment no es planteja, fonts populars apunten a la creació d’un pla B per intentar mantenir el poder en cas que Bárcenas aconsegueixi vincular Rajoy amb activitats delictives.

Soraya, l’opció menys dolenta
En el cas que Mariano Rajoy hagués de dimitir, el nom de Soraya Sáenz de Santamaría és el que sona a les travesses. Encara que la seva joventut va en contra seva, la vicepresidenta és dels pocs membres del Govern que no s’ha vist esquitxada per escàndols de corrupció. A més, l’opció de Soraya afebliria la candidatura que Esperanza Aguirre està preparant a les ombres per presentar-se a liderar el partit de cara a les properes eleccions generals. L’expresidenta de la Comunitat de Madrid es manté activa políticament, malgrat que quan va abandonar el càrrec va anunciar que es retirava d’aquest camp.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides