Serra: “Els senyors Loza i Todó no són tan importants”

L'expresident de Catalunya Caixa, Narcís Serra, ha rebutjat qualsevol responsabilitat en l'enfonsament de l'entitat
Narcís Serra
Narcís Serra

La Comissió d’Investigació sobre les Possibles Responsabilitats Derivades de l’Actuació i la Gestió de les Entitats Financeres i la Possible Vulneració dels Drets dels Consumidors ha rebut aquest dimarts a Narcís Serra, qui s’ha enfrontat a les preguntes dels parlamentaris catalans, que li han retret el seu paper en l’enfonsament de Catalunya caixa.

Serra ha negat en tot moment qualsevol responsabilitat en l’enfonsament del banc, en la venda de preferents o en la sobreexposició de la caixa al mercat immobiliari. Segons l’exalcalde de Barcelona, el problema va estar la crisi i sense ella “s’hagués pogut canviar el sistema” sense complicacions, que ha reconegut que estava “massa orientat al mercat immobiliari”. S’havia d’haver pres més proteccions, però donar crèdits a les famílies per accedir a vivendes era necessari. També ha rebutjat qualsevol vinculació amb les preferents i ha assegurat que ell no estava a favor d’aquest tipus de productes financers.

 

En referència a la declaració de la passada setmana d’Adolf Todó davant la mateixa comissió, on va assenyalar que ell només tenia el 5% de la culpa de l’enfonsament de la caixa i que el 95% restant és responsabilitat de Josep Maria Loza, Narcis Serra ha assegurat que “els senyors Loza i Todó no són tan importants”. En aquest sentit, ha criticat que els diputats vagin a buscar responsabilitats personals i les vulguin mesurar en percentatges.

 

Retrets dels diputats
Els diputats han criticat que Serra repetís el mateix discurs que va donar fa un any al Congrés dels diputats. De la mateixa manera que va fer amb Adolf Todó, el portaveu de la CUP, David Fernández, ha finalitzat la seva intervenció acusant Serra de “lladre i cleptòman”, per enriquir-se mentre “enfonsava” la caixa “jugant al pòquer”. Per la seva banda, Jordi Cañas, de Ciutadans, li ha preguntat si podria mirar la a cara als “estafats” per les preferents. Per la seva banda, des de CiU, el diputat Ferran Falcó ha retret Serra que “vostè és un bon economista, és bo per explicar les coses quan ja han passat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides