Celebració amarga

Les institucions commemoren els 30 anys de la llei de normalització lingüística mentre alguns treballadors del Consorci no saben si continuaran als seus llocs de feina
Mascarell CNL
Mascarell CNL

El Parlament ha commemorat aquest dilluns el trentè aniversari de l’aprovació de la llei de normalització lingüística amb un acte institucional en què, tant la presidenta de Gispert com el conseller Mascarell, han elogiat la “bona feina” feta per uns docents, que no saben si al setembre, quan es reprenguin les classes, continuaran treballant.

Entre els convidats hi havia l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol; la vicepresidenta del govern, Joana Ortega; el conseller d’interior, Ramon Espadaler; la vicepresidenta primera de la cambra, Anna Simó; els secretaris segon i quart, Pere Calbó i David Companyon i un bon ventall de diputats.

Alguns treballadors del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL), que també hi eren convidats, van replicar la targeta que els convocava a assistir a l’acte amb una missiva en què es pregunten: “Què celebreu?”.

“Una llei que no s’ha aplicat totalment? Una llei que havia de normalitzar la situació lingüística del català i que no ha complert els seus objectius? El més indignant és que aquesta invitació la rebem els treballadors del CPNL, persones que, en alguns casos, fa 24 anys que treballem per la llengua des d’aquest ens i que actualment ens trobem en una situació de precarietat laboral i econòmica creixent. Quan no tenim els recursos necessaris per fer la nostra feina, quan no es renoven contractes a companys que fa molt de temps, anys, que treballen amb nosaltres, quan ens han aplicat totes les mesures econòmicament restrictives, les quals suportem estoicament com tants altres treballadors de l’Administració… Què hem de celebrar?”, diu la carta enviada des del Comitè d’empresa.

La informació publicada a El Triangle sobre el futur incert del CNL, després de la desvinculació dels consells comarcals de La Noguera i el Pallars Jussà, ha encès les alarmes, i aquestes setmanes hi ha reunions entre la presidència del consorci i els consells comarcals per assegurar la viabilitat de l’ens.

Des del CNL esperen que les trobades prosperin i que comencin els cursos al setembre amb normalitat. Però l’alta contractació temporal que hi ha a l’ens i les probables retallades pressupostàries fan preveure una reducció de la plantilla i l’eliminació d’alguns cursos. Si es donés el cas, la celebració d’aquest juliol es transformaria en protestes al setembre.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.