L’estratègia contradictòria de Camacho en el cas Método 3

La presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, ha passat de pactar amb Método 3 a rectificar per seguir personada en la causa
Alicia Sánchez-Camacho
Alicia Sánchez-Camacho

La presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, està seguint una estratègia judicial en el cas de l’espionatge polític de Método 3 que crea confusió per les diferents decisions que ha pres. Un camí pels tribunals ple d’anuncis contradictoris i que han generat crítiques entre l’opinió pública i els partits polítics.


Camacho denuncia a Método 3

El primer pas de la dirigent del PP va ser presentar una demanda civil contra l’agència de detectius Método 3 després que es conegués la gravació de la conversa entre Camacho i l’examant de Jordi Pujol Ferrusola, Maria Victoria Álvarez, en un dinar celebrat al restaurant La Camarga el 7 de juliol de 2010.

 

Acord amb Método 3

El passat 19 de juny es va conèixer la decisió del pacte entre Sánchez-Camacho i Método 3 per retirar la denúncia contra els espies. L’advocat de la líder del PP català, Carlos Rey, va presentar dos escrits als jutjats de Barcelona, un de penal i un de civil, anunciant la retirada dels dos processos per investigar la gravació de La Camarga.

 

Una marxa enrere en la denúncia fruit de l’acord tancat entre Camacho i l’agència de detectius dirigida per Francisco Marco. L’acord estableix que Marco indemnitzarà amb 80.000 euros a la presidenta del PPC, i a Victoria Álvarez amb 50.000 euros. El pacte també establia que l’empresa Método 3 “extremarà les mesures de seguretat per evitar la difusió de l’enregistrament il·legítim”, i a canvi les espiades “concedeixen el perdó tant civil com penal a la societat i al seu personal”.

 

Fiscalia demana seguir investigant

Tot i la retirada de la demanda, la fiscalia de Barcelona va demanar a principis de juliol que el jutge d’instrucció segueixi amb la investigació penal pel cas Método 3. A través d’un comunicat, la fiscalia va explicar que els dos fiscals del cas, Emilio Sánchez Ulled i Fernando Bermejo, han rebut el suport del Fiscal General de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce. Els dos fiscals van remetre al titular del jutjat d’instrucció un informe per a la continuació de la investigació. Un informe que Torres-Dulce va considerar “ajustat al dret”.

 

Ahir el jutjat d’instrucció número 14, que dirigeix provisionalment la magistrada Elisabet Castelló, va decidir no arxivar la causa i seguir investigant la gravació del dinar a La Camarga. La jutgessa considera que l’acord entre Sánchez-Camacho i Método 3 no extingeix “l’acció penal”. La magistrada seguirà les seves indagacions per esbrinar qui va encarregar la gravació. De moment la Fiscalia és l’única acusació presentada en la causa.

 

Camacho rectifica

L’últim pas donat per la líder del PPC és la presentació d’un recurs de reforma davant el jutjat d’instrucció sol·licitant seguir personada en la causa penal. Amb aquest recurs els advocats de Camacho pretenen que la jutgessa es replantegi la providència feta pública ahir en què dóna per “desistides” les acusacions particulars de la dirigent popular i de Victoria Álvarez, després de l’acord tancat amb Método 3.

 

L’advocat de Camacho també ha presentat una ampliació de la denúncia penal pel que considera “un incompliment flagrant del secret de sumari” per la difusió de la gravació i una demanda civil perquè considera, segons el seu criteri, que EL TRIANGLE ha vulnerat la mesura cautelar que prohibia difondre la cinta. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.