La Llei de transparència queda òrfena

PSOE, IU-ICV, Grup Mixt, i més tard CiU i PNB, abandonen la ponència encarregada d'elaborar el text legal fins que Rajoy comparegui pel cas Bárcenas
Congres dels Diputats
Congres dels Diputats

El cas Bárcenas ha esclatat al PP mentre els grups parlamentaris elaboren l’esborrany de la futura llei de Transparència. Els representants del PSOE, l’Esquerra Plural (IU-ICV-CHA) i el Grup Mixt en la ponència han abandonat la reunió d’aquest dimecres i han avisat que no tornaran fins que Rajoy s’expliqui.



CiU i PNB, encara que no comparteixen els arguments donats per la resta de l’oposició, han trigat una mica més però també han abandonat la reunió. Els dos grups nacionalistes han lamentat que es barregi la tramitació d’aquesta llei amb el cas Bárcenas i han convingut que no es donaven les condicions per treballar en la ponència.

Des de les files socialistes no veuen clar que mentre es cuina aquesta llei el govern mostri l’opacitat que està mostrant amb els comptes del seu estresorer. Per això, tant PSOE com IU han sol · licitat a l’inici de la trobada al president de la Comissió Constitucional del Congrés, Arturo García Tizón (PP), un ajornament fins que Rajoy comparegui per aquest assumpte, però el president s’hi ha negat amb l’argument que no veia raons per fer-ho.



Més taxatiu ha estat Joan Josep Nuet (ICV-EUiA), quan ha dit que el PP està “fins a les celles de corrupció” i que per tant, no es donen les “condicions polítiques” per abordar el debat de la transparència fins que comparegui Rajoy.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari