Brauli Duart ‘passa’ del comitè d’empresa de la CCMA

Representants del Comitè d'Empresa de la CCMA han denunciat que el Govern vol privatitzar la producció de continguts
Josep Martí
Josep Martí

El Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) ha organitzat una roda de premsa per denunciar la “destrossa del teixit audiovisual català”, que està patint Catalunya, segons ha assegurat el president del CPC, Josep Martí. A l’acte han participat diferents membres del Comitè d’Empresa de TV3, que han explicat la reunió que van mantenir el passat dijous amb el Conseller de Presidència, Francesc Homs, a qui van retreure el “desprestigi” al qual els sotmet el Govern.

Montserrat Besses, del departament de documentals de TV3, ha lamentat que els treballadors es sentin contínuament desprestigiats perquè des del Govern es demana que ells també han de fer “sacrificis”, quan ja els estan assumint –”ens volen fer passar com una colla de privilegiats o ganduls” ha explicat Besses”-. També han criticat que membres del Govern, com el President Artur Mas, facin anuncis importants a mitjans privats com 8TV, la qual cosa “desprestigia” els mitjans públics.

 

“Introduir de forma gradual la producció externa”

Besses ha mostrat un document oficial de la Generalitat en el qual es defineix l’objectiu de les televisions públiques per a “garantir el teixit empresarial existent”. Segons Besses, en aquest document es proposa “introduir de forma gradual la producció externa”, la qual cosa suposaria una disminució de la qualitat del producte, que segons Martí pot provocar que una pèrdua d’anunciants que provocaria una reducció dels ingressos de la CCMA.

 

Ramon Espuny, president del Sindicat de Periodistes de Catalunya, ha explicat que el president de la CCMA que ha proposat l’ERO, Brauli Duart, no ha participat en cap de les reunions, a les quals denuncien els treballadors que no s’ha produït cap negociació.

Segons els representants dels treballadors de la CCMA, la consultora Price Waterhouse, responsable de l’ERO de Canal 9 -que està sent investigat per la justícia i que va suposar l’acomiadament de 1.100 treballadors- i contractada pel Govern català per portar a terme una reducció del pressupost dels mitjans públics catalans, s’ha negat fins ara a mantenir cap negociació i només ha fet una contraoferta a l’acomiadament de 312 de persones i una rebaixa del 7% dels salaris, que passaria per reduir els sous en un 12% perquè l’ERO només afecti a 156 treballadors.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari