Amancio Ortega haurà de pagar més a Hisenda

L'home més ric d'Espanya haurà de pagar de més per la sortida a borsa d'Inditex
Amancio Ortega
Amancio Ortega

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs d’Amancio Ortega contra les inspeccions d’Hisenda que li comminaven a pagar més diners per l’impost de patrimoni entre els anys 2001 i 2003, per la qual cosa haurà d’abonar al fisc espanyol 33 milions d’euros més.

La sentència del Suprem es va dictar el passat 26 de maig i s’ha fet pública aquest divendres. Segons la mateixa, Ortega no va realitzar cap frau, doncs es tracta d’una interpretació errònia de la norma, però de totes maneres haurà d’abonar la suma requerida.

 

Segons Hisenda, els assessors fiscals del propietari de l’imperi Inditex van idear una estructura de simcavs (societats d’inversió mobiliaria de capital variable, amb una tributació especial) que suposaven “una situació d’abús de la norma en la qual a través d’una sèrie de negocis jurídics reals i vàlids es configura un artificiós entramat patrimonial amb la finalitat de beneficiar-se d’una exempció que per definició no resulta aplicable” i van recordar “el fet que les participacions en institucions d’inversió col·lectiva han quedat sempre fora de l’exempció per exclusió expressa de la norma”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.