Un jutge del Suprem veu “nul·la” la interlocutòria d’Alaya

Que la interlocutòria de la jutgessa Alaya no especifiqui que delictes s'imputen als nous acusats en el 'cas dels ERO' fraudulents, fa que la ressolució sigui "nul·la", segons el magistrat del Tribunal Suprem José Antonio Martín Pallín.
Sense títol
Sense títol

Martín Pallín, jutge emèrit del Tribunal Suprem, ha censurat en declaracions a la Cadena SER el treball de la magistrada que instrueix el ‘cas dels ERO’ fraudulents, Mercedes Alaya, perquè la Constitució assenyala que els imputats han de saber a quins càrrecs s’enfronten perquè es garanteixi el seu dret a la defensa. D’aquesta manera, que els 20 nous acusats, entre els quals es troba l’exministra socialista Magdalena Álvarez, no coneguin per què se’ls jutjarà, podria suposar l’arxivament de la causa.

Malgrat que el jutge del Suprem considera que Alaya està investigant “molt bé” el frau, assenyala que la magistrada “s’ha ficat en un enrenou d’invasió de competències molt perillós”, perquè cap dels dos delictes que podrien imputar-se, prevaricació o malversació, difícilment poden prosperar.

D’altra banda, també ha criticat que la magistrada estengui les imputacions només a les persones relacionades amb els ERO falsos que no són aforats, de manera que manté les competències sobre el cas, però deixa fora a possibles responsables, com el diputat al Congrés José Antonio Vieira, a qui la Guàrdia Civil atribueix un paper essencial en la trama.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari