Set anys, zero responsables

L'AVMJ3 exigeix una nova investigació oficial en el 7è aniversari de l'accident del metro de València
accident metro valènca
accident metro valènca

El 3 de juliol del 2006, un comboi de la Línia 1 del metro de València que circulava en direcció Torrent va descarrilar a la corba d’entrada a l’estació de Jesús. L’accident va causar la mort a 43 viatgers i 47 més van resultar ferits de diversa gravetat. Set anys després, els afectats per la tragèdia d’un suburbà més greu en la història d’Espanya continuen exigint responsabilitats polítiques.

 

L’Associació de Víctimes de l’accident (AVM3J) ha convocat per a aquest dimecres diversos actes per recordar els desapareguts i reclamar al Govern valencià una nova investigació sobre les causes de l’accident. Les víctimes han denunciat repetidament que la comissió parlamentària, la més curta en la història de la democràcia valenciana, va ser incompleta i manipulada.

 

Una ofrena floral al lloc de l’accident i una missa en record a les víctimes precedeixen la concentració habitual del dia 3 de cada mes a la plaça de la Verge, que es preveu massiva. L’AVJ3 ha convidat la ciutadania valenciana a participar en els actes del setè aniversari de l’accident amb un vídeo realitzat per Barret Films, la productora del documental ‘0 responsables’.

 

 

El PP i el PSOE van intentar tancar dimarts sense èxit una declaració institucional del Congrés dels Diputats en homenatge a les víctimes. Els populars, en el punt de mira per la seva gestió de l’accident, posada en evidència pel documental de Barret Films i al programa de televisió ‘Salvados’, no van acceptar el text proposat pel PSOE, i van replicar amb una declaració que els socialistes van considerar “descafeïnada”.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari