Baixada històrica de l’atur pels contractes temporals

Catalunya ha registrat aquest mes de juny una baixada de l'atur de 24.878 persones, respecte al mes de maig. Malgrat la bona dada, la millor per aquest mes des del 1996, el 90% dels contractes signats són temporals.
Sense títol
Sense títol

El secretari d’ocupació de la Generalitat, Ramon Bonastre, ha qualificat d’històriques aquestes xifres, però ha reconegut que es tracten de dades cícliques i que Catalunya ha de treballar per reduir aquesta condició, mitjançant un major pes del sector industrial.

 

Des del passat mes de març les dades de l’atur mostren una davallada, que s’ha incrementat al juny, mes en el qual històricament disminueixen les xifres d’aturats per l’inici de la campanya estiuenca. D’aquesta manera, el nombre d’aturats es situa en 617.288

 

Totes les províncies catalanes han disminuït el seu nombre d’aturats. Dins de l’Estat espanyol, on l’atur ha disminuït 127.248 persones, la qual cosa suposa un 2,6% menys, Catalunya és la comunitat que ha registrat les millors xifres amb una baixada és del 2,9%. Bonastre ha volgut destacar el sector dels menors de 26 anys, que ostenten el major índex d’atur, però que aquest mes ha baixat un 9,7%. Malgrat això, el secretari d’ocupació de la Generalitat ha reconegut que aquestes xifres poden estar condicionades per l’emigració, de la qual ha assegurat no disposar de dades.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.