La nova terminal de creuers posa d’acord els governs català i espanyol

Felip Puig i Ana Pastor lloen la col·laboració entre els sectors públic i privat i escenifiquen una bona entesa en clau neoliberal al Port de Barcelona
Nova terminal port grimaldi
Nova terminal port grimaldi

Una munió de poders fàctics i autoritats diverses s’ha reunit aquest dilluns a la tarda al Port de Barcelona per inaugurar la nova i flamant terminal de creuers construïda pel Grup Grimaldi. A petició dels mandataris de la navillera, sempre ben pendents del vist-i-plau de Roma com a bons italians, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha obert un acte on els governs espanyol i català, representats per la ministra de Foment, Ana Pastor, i el conseller d’Empresa, Felip Puig, han mostrat una bona entesa en clau neoliberal quan es tracta d’apropar la iniciativa privada al sector públic.

 

“Quan veus dues administracions que s’entenen i comparteixen projectes, els afavorits són els ciutadans i les empreses”, ha afirmat la ministra. Tant Puig com Pastor han destacat la col·laboració público-privada que ha permés la realització d’aquest projecte, “un model d’èxit, especialment en la gestió portuària”, ha afegit la titular de Foment.

 

Pastor s’ha mostrat partidària d’ampliar “les autopistes del mar, que ja són una realitat” i ha assegurat que el govern de Mariano Rajoy “treballa per baixar les taxes portuàries”. La ministra també ha repassat els afers pendents del govern central amb Catalunya en matèria d’infraestructures i ha garantit que abans que acabi l’estiu es licitarà l’accés ferroviari sud al Port de Barcelona i s’executaran les obres pendents a l’estació d’alta velocitat de la Sagrera.

 

Tant Pastor com l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han anunciat a més que la posada en marxa de la nova terminal anirà acompanyada d’una reforma dels accessos d’aquesta zona del Port fins ara de caire més industria“per apropar la ciutat al port i el port a la ciutat”, han coincidit.

 

Martínez Sistach ha beneït la terminal i ha marxat ràpidament perquè, segons ha explicat, havia de celebrar una altra misa. En el seu parlament, l’arquebisbe ha desitjat que la nova infraestructura “faciliti la relació entre el nostre país i Roma” i ha deixat alguna frase per al record com: “tots els camins condueixen a Roma, també les rutes marítimes” o “gaudeixin felçment del seu viatge i arribin amb alegria al port de la seguretat eterna”.

 

Grimaldi ha invertit 20 milions d’euros en la nova terminal, dissenyada per l’arquitecte Yannie Levéque, que té una superfície total de 63.000 metres quadrats guanyats al mar i capacitat per embarcar i desembarcar 3.600 passatgers simultàniament.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari