Dues diputades valencianes aniran a judici pel cas Gürtel

El jutge que instrueix la branca valenciana del cas Gürtel ha decidit obrir judici oral contra les exconselleres valencianes de Turisme Milagrosa Martínez i Angélica Such, encara que ha deixat fora de la causa a l'ex vicepresident de la Generalitat Vicente Rambla
Angélica Such
Angélica Such

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) acusa a ambdues exconselleres de presumpta prevaricació en les adjudicacions del pavelló autonòmic de la Fira de Fitur a Orange Market. En total hi ha 13 acusats, als quals se’ls imputen delictes de prevaricació, malversació, enriquiment injust, suborn, tràfic d’influències, falsedat i infidelitat en la custòdia de documents. A més de les dues exconselleres, hi ha altres alts càrrecs de la Generalitat imputats, així com els capitosts de la trama, Álvaro Pérez, Pablo Crespo, Cándido Herrero i Francisco Correa.

Les dues exconselleres ocupen en l’actualitat una butaca a les Corts valencianes com a diputades pel Partit Popular. A més, Martínez és també l’alcaldessa de Novelda. Per la seva banda, l’ex vicepresident del Govern de Camps, Vicente Rambla, ha estat exculpat per la debilitat dels indicis presentats contra ell, tal com havia sol·licitat el fiscal. El magistrat considera que malgrat la bona relació de Rambla amb Álvaro Pérez, el ‘bigotis’, i el fet d’haver rebut valuosos regals per part d’aquest, no es pot provar que intercedís en l’adjudicació dels pavellons de Fitur.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides