CDC i UDC tanquen la crisi interna en fals

Duran i Lleida seguirà com a secretari general de CiU després que des d'UDC s'hagués especulat amb la seva renúncia 
Josep Antoni Duran Lleida
Josep Antoni Duran Lleida

Més de trenta anys de coalició i després de federació entre Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Unió Democràtica de Catalunya (UDC) donen per moltes batalles i conflictes. L’última ha estat protagonitzada per les declaracions del líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, en què plantejava dubtes sobre la celebració de la consulta durant el 2014. Un posicionament de Duran que ha aixecat moltes ampolles en molts dirigents de CDC.

 

Duran continuarà a CiU

Avui s’ha viscut un nou capítol d’aquesta sèrie de discrepàncies entre els socis de la federació nacionalista, però aquest migdia tocava decretar l’estat de calma després d’unes setmanes de tempesta en forma de declaracions i de tweets. Des de les pròpies files d’Unió van expressar el malestar que tenien pel maltractament polític que, segons ells, rep el seu líder cada cop que opina sobre el procés sobiranista. Unes queixes que es van escenificar amb la possibilitat que Duran renunciés a la secretaria general de CiU. Una sortida que avui ha quedat desmentida després que el secretariat permanent del partit social cristià hagi ratificat la continuïtat del seu líder com a número dos de la federació.

 

Crisi interna tancada en fals

Des de CDC, els seus dos homes forts de la direcció, Josep Rull i Lluís Coromines, han fet una valoració positiva del que ha decidit avui UDC, afirmant que això va a favor de tenir una federació més cohesionada. Tots dos han assegurat que no dubten de la posició de Duran i Lleida a favor de la consulta, però també són conscients que a mesura que avanci el procés sobiranista les esquerdes entre tots dos partits es poden ampliar. El secretari d’Organització de CDC, Josep Rull, ja ha advertit que s’hauran d’organitzar millor de cara al futur per si les relacions tornen a grinyolar.

 

Concert per la llibertat

Els dos partits també han valorat el resultat del Concert per la Llibertat celebrat dissabte al Camp Nou, amb alguns matisos. El president del Consell Nacional, Ramon Espadaler, ha afirmat que el concert va evidenciar que no va ser un acte per “la ruptura” de Catalunya amb Espanya. De la seva banda, Josep Rull ha destacat la importància de seguir treballant per aconseguir que una majoria de la societat catalana estigui a favor de l’Estat propi.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari