Díaz Ferrán oculta “milions d’euros” a l’estranger, segons el jutge

L'expresident de la CEOE i el seu successor a Marsans, tots dos a presó, intenten evitar pagar els creditors
Gerardo Díaz Ferrán
Gerardo Díaz Ferrán

El jutge de l’Audiència Nacional, Eloy Velasco, ha acusat l’expresident de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, i l’actual propietari del grup Marsans, Ángel de Cabo, d’ocultar “milions d’euros” a l’estranger procedents del buidatge d’aquesta empresa del sector turístic, actualment en situació de concurs de creditors. L’objectiu d’aquest ocultament seria eludir el pagament dels deutes, segons el jutge.

 

En la seva interlocutòria, el jutge Velasco, que investiga aquests fets en el marc de l’operació ‘Mercurio’, ha assegurat que s’ha descobert que molts dels “actius amagats i buidats per Díaz Ferrán són a l’estranger en un intent de produir el seu aflorament com a inversions sense explicar la seva procedència”.

 

L’ocultament d’aquests diners permetria, sempre segons la interlocutòria dictada pel magistrat de l’Audiència Nacional, eludir una fiscalitat superior a Espanya, així com evitar el pagament dels deutes. Velasco ha concretat que els diners es troben distribuïts en comptes bancaris o en actius d’empreses, “algunes d’elles amb extrema opacitat o en paradisos fiscals”.

 

Tant Díaz Ferrán com De Cabo romanen en presó provisional per aquesta causa des del desembre passat, sota fiança de cinc i tres milions d’euros, respectivament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides