L’economia espanyola creix un 0,8% al primer trimestre, una dècima més del previst

La variació interanual es va situar en un 2,5% durant els tres primers mesos de l'any

Contenidors al Port de Barcelona

L’economia espanyola va créixer un 0,8% durant el primer trimestre, una dècima per sobre de la xifra estimada per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) a finals del mes d’abril, segons ha informat aquest dimarts el mateix organisme. La dada també  és una dècima superior a la del quart trimestre de l’any passat.

En termes interanuals, la variació del producte interior brut (PIB) va ser del 2,5%, davant el 2,1% del trimestre precedent. La demanda interna va aportar 2,3 punts i l’externa, 0,2 punts, recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

La publicació de les dades del PIB dels tres primers mesos de l’any ha coincidit amb l’anunci recent del Govern d’Espanya que ha situat el creixement de l’economia del país en un 2,5% aquest 2024, davant el 2% previst l’abril pel mateix executiu.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari