El Parlament activa el mecanisme per poder fer una investidura a l’agost, si hi ha un candidat

Rull obrirà el ple de dimecres llegint una resolució per formalitzar l'acte equivalent i cada grup intervindrà 5 minuts

Reunió de la Mesa del Parlament - Foto: ACN, Mariona Puig

La Mesa del Parlament de Catalunya ha activat aquest dimarts el mecanisme per poder convocar un ple d’investidura durant el mes d’agost, si finalment hi ha un candidat amb opcions de ser investit. Fonts de l’òrgan citades per l’ACN han explicat que han acordat que durant tot el mes es pugui convocar plens en cas necessari.

Aquest és un pas previ al que es decidirà a la següent reunió de la Mesa, quan s’acordarà si s’habilita formalment l’agost o si es permet que sigui la Diputació Permanent la que convoqui un eventual ple. També es valorarà com podrà afectar aquesta decisió els treballadors de la cambra. En qualsevol cas, si finalment hi ha un candidat que vulgui optar a la investidura, es podrà convocar un ple al cap de 48 hores que hi hagi acord. La data límit és el 26 d’agost.

De fet, el rellotge s’activarà aquest mateix dimecres després que el president de la cambra, Josep Rull, constatés que cap candidat tenia els suports suficients per ser investit i optés per no fer un ple d’investidura, sinó un acte equivalent.

Aquest ple l’obrirà el mateix Rull llegint la resolució que formalitza aquest acte equivalent i que engega el calendari cap al 26 d’agost. Un cop acabi la lectura, els grups parlamentaris podran intervenir durant 5 minuts, per ordre de menor a major.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari