Pere Aragonès i Marta Rovira signen el manifest que reclama una “renovació de la cúpula” d’ERC

La consellera Mas Guix i Jové se sumen als més de 740 militants que donen suport al text

  El president del govern català en funcions, Pere Aragonès, abraça la secretària general d'ERC, Marta Rovira, a Ginebra (ACN)

  La secretària general d’ERC amb funcions de presidenta, Marta Rovira, i el president del Govern de la Generalitat de Catalunya en funcions, Pere Aragonès, també han signat el manifest d’ERC que demana una “renovació de la cúpula” del partit. Ha fet el mateix la consellera d’Economia, Natàlia Mas Guix, que se suma així als més de 740 militants que han donat suport al text.

  El manifest reclama conduir el partit cap a un model “més coral i col·lectiu, transparent i amb més participació de la base”, i també l’ha signat el president del grup parlamentari; Josep Maria Jové, la vicepresidenta del govern català, Laura Vilagrà; el viceconseller, Sergi Sabrià, així com tots els consellers i conselleres en funcions amb carnet del partit, excepte la titular d’Educació, Anna Simó, i el d’Interior, Joan Ignasi Elena.

  Fonts consultades per l’ACN expliquen que tant Rovira com Aragonès i Jové han decidit signar el manifest amb la voluntat de posar-se al servei del treball col·lectiu pel consens, reforçar l’organització i seguir posant “el país per davant”. Amb les seves tres signatures, sumades a la de la portaveu i adjunta a la secretaria general, Marta Vilalta, tots els principals noms de la direcció d’ERC ja han firmat el manifest. No ho ha fet l’expresident Oriol Junqueras, qui ha defensat a RAC1 que els debats interns s’han de fer als òrgans del partit i ha assenyalat que al Congrés Nacional és on s’han de tractar aquestes qüestions. “Els draps, siguin nets o bruts, millor rentar-los i estendre’ls dins de casa”, ha manifestat.

  Rovira, en canvi, s’ha mostrat partidària que es facin públics manifestos. En una entrevista aquest matí a Catalunya Ràdio, la dirigent d’ERC ha explicat que subscriu el manifest, però que de moment no el signava perquè ella representa tota l’organització. Ja ha afegit que “hi poden posar” el seu nom “com a militant de base”, no com a secretària general. Un parell d’hores després, el seu nom ja apareixia a la llista de militants que signen el text.

  (Visited 52 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari