García-Castellón nega el ‘lawfare’ i diu que a Espanya “hi ha un tipus de terrorisme que no hi ha a Suïssa”

El jutge creu que el poder judicial està sent atacat per "altres institucions de l'Estat"

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón (Antena 3)

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón creu que el poder judicial està essent “atacat” per “altres institucions de l’Estat”, un fet que “no s’havia vist mai” fins ara, i considera “absurd” que s’acusi alguns jutges de lawfare, un fet que considera “gravíssim”. En una entrevista a El Periódico de Aragón, García-Castellón ha defensat la seva actuació en la persecució dels líders del Tsunami Democràtic per terrorisme, i ha dit que no veu trontollar el cas pel fet que les autoritats suïsses rebutgessin la seva comissió rogatòria contra la secretària general d’ERC, Marta Rovira, perquè, segons ha destacat, la legislació espanyola és diferent de la suïssa.

“Acusar de lawfare és acusar de prevaricació, fet que és gravíssim, gravíssim”, ha dit el magistrat, perquè “si es comet una prevaricació, que s’actuï contra aquest jutge”, però el terme lawfare “amaga una altra cosa”. A parer de García-Castellón, el que amaga aquest terme és que hi ha institucions de l’Estat que “ataquen” el poder judicial.

D’altra banda, preguntat per la decisió de l’Oficina Federal de Suïssa de rebutjar la seva petició contra  Rovira per manca d’indicis sobre terrorisme, el jutge de l’Audiència Nacional ha donat a entendre que la posició de Suïssa no afecta la seva qualificació dels fets. “Cadascú que digui el que vulgui. A la legislació suïssa opinen això, a l’espanyola una altra cosa, i cadascú que segueixi el seu camí”, ha manifestat en declaracions a TVE i la Ser.

En aquest sentit, ha recordat que “segons la legislació espanyola, amb la reforma del 2015, hi ha un tipus de terrorisme determinat que no hi ha a Suïssa”. Dit això, ha afegit: “Suïssa és un dels signants de la convenció contra el terrorisme, però no hi entraré més”, ha conclòs.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari