Turull, sobre una investidura d’Illa: “Si ho té tan clar, que hi vagi ell primer”

El dirigent de Junts diu que no tindrien "cap problema" si ERC volgués entrar al govern amb els postconvergents

El secretari general de Junts, Jordi Turull (ACN)

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha reptat el primer secretari del PSC, Salvador Illa, a presentar-se el primer a un debat d’investidura “si diu que ho té tan clar”. “Com que diu que té tants suports, que hi vagi ell; si vol, que hi vagi demà. I si no surt, que ho deixi estar”, ha dit en una entrevista a TV3. El dirigent de Junts s’ha pronunciat així després que, en una entrevista a RTVE, Illa hagi garantit que no s’abstindrà en una investidura del candidat de la formació postconvergent, Carles Puigdemont.

Respecte a una investidura de Puigdemont, Turull ha assegurat que el líder de Junts no es presentarà a un debat sense els suports “només per fer-lo”. “No volem fer un Feijóo”, ha assegurat Turull, en referència a la investidura fallida del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. El secretari general del partit postconvergent ha explicat que ara començaran la fase de negociació per a la investidura, després de setmanes centrats només en la Mesa del Parlament, i ha dit que la seva aposta és aconseguir un acord independentista. Si ERC demanés entrar al govern amb Junts, Turull ha dit que no hi tindrien “cap problema”.

En ser preguntat pel fet que Puigdemont no en tindria prou amb els vots dels independentistes per ser investit, sinó que li caldria també l’abstenció del PSC, Turull ha remarcat que tenen “legitimitat” per intentar-ho. “Si tenim un acord de 59 diputats, o 55 sense la CUP, i Illa en té un de 42 diputats, o 48 amb els comuns, haurà de decidir ell si bloqueja o no”, ha subratllat.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari