Rull, escollit president del Parlament amb el suport de Junts, ERC i la CUP

El diputat de Junts ha rebut 59 vots, per davant dels 42 de la diputada socialista Sílvia Paneque

  L'exconseller Josep Rull, diputat de Junts, al Parlament (ACN)

  El diputat de Junts Josep Rull ha estat escollit president del Parlament en segona votació després de rebre els vots del seu partit, d’ERC i la CUP. En total, 59 vots a favor, per davant dels 42 que ha rebut la diputada del PSC Sílvia Paneque. Així doncs, la Mesa d’edat ha comptabilitzat el vot dels diputats de Junts Carles Puigdemont i Lluís Puig, tot i que el Tribunal Constitucional (TC) hagi tombat el vot delegat i el vot telemàtic que Puig exercia en l’anterior legislatura.

  Per la seva banda, els comuns han votat en blanc i no s’han decantat per cap de les dues opcions. D’aquesta manera, han tancat la porta a la possibilitat que el PPC donés els seus vots a la candidata socialista. Les votacions s’han fet mitjançant paperetes que els diputats han dipositat en una urna, i el diputat de Junts Albert Batet ha estat l’encarregat d’introduir a l’urna les paperetes de part de Puigdemont i de Puig. Tant el PPC com Vox han anunciat que presentaran un recurs d’empara al TC contra la decisió d’acceptar la delegació de vot dels dos diputats de Junts que es troben a l’estranger.

  En la primera ronda de votacions, cap dels candidats a la presidència del Parlament ha obtingut la majoria absoluta necessària dels 68 vots. Els republicans han votat en blanc en la primera volta, segons fonts del partit, per evitar sumes en la segona votació que intentessin evitar la presidència de Rull, tal com havien pactat amb Junts.

  (Visited 65 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari