La CUP lamenta que Junts no hagi donat suport a una presidència del Parlament d’ERC per sumar els Comuns

Afirmen que l'entesa amb Junts i ERC "no és cap acord futur", sinó únicament per la Mesa

La diputada de la CUP Laure Vega

La CUP ha lamentat que Junts no hagi donat suport a una presidència del Parlament d’ERC per fer una Mesa “antirepressiva, democràtica i sobiranista” sumant a l’acord també als Comuns.

Els anticapitalistes asseguren a través d’un comunicat que després d’haver descartat aquesta opció, finalment han optat per una Mesa “en clau independentista” amb una entesa amb Junts i ERC, fent Josep Rull president de la cambra.

Els cupaires han assenyalat que d’aquesta manera, l’òrgan rector del Parlament permetrà “avançar en la sobirania del poble català, fer front a la repressió de l’Estat espanyol” o “garantir el vot delegat en casos d’exili”.

La CUP destaca que aquesta opció ha servit també per evitar que la Mesa “quedés en mans de forces unionistes que podrien propiciar vetos en determinats debats i tramitacions de lleis”.

D’altra banda, els de Laia Estrada avisen que aquesta entesa “no és a canvi de cap acord futur”. “Les converses i negociacions d’una possible investidura a president del Govern d’estar subjectes a qüestions programàtiques”, assenyalen.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari